El Pablo és l'exparella de la Déborah Fernández, una noia de 22 anys que va desaparèixer a Vigo (Pontevedra) i que al cap d'uns dies va aparèixer el seu cadàver en estranyes circumstàncies. Els fets van passar fa gairebé 20 anys i es tracta d'un assassinat sense resoldre. A tres mesos de què prescrigui el crim, per primera vegada, l'estan investigant com a sospitós del cas.

Pablo P.S., mai va ser investigat com a presumpte autor dels fets, tot i que va dir mentides i tenia contradiccions en el seu testimoni. Gràcies a un informe policial on s'explica que "tenen la convicció de què està implicat tant en la desaparició com en la mort de la Déborah" i la pressió que ha fet la família de la víctima, per primera vegada, està imputat per la seva presumpta implicació.

El Pablo ha reconegut que ha mentit per por que l'involucressin en el crim

Han sortit a la llum algunes de les seves mentides i contradiccions, que ell mateix va reconèixer anys enrere. De fet, quatre anys després del crim, va anar a declarar voluntàriament a la Policia Nacional i va explicar que, a les seves cinc últimes declaracions, havia mentit per tal que no l'involucressin en el macabre assassinat, unes declaracions que va tornar a canviar l'any 2010.

Quan va anar a declarar el 2002, va dir als agents que la Déborah tenia una relació amb un altre home, tot i que no sabia si aquest podia estar involucrat en el cas. A les proves d'ADN no van trobar ni rastre del Pablo i, quan el van citar a declarar, va dir que no podia anar-hi perquè en el moment dels fets estava vivint a l'Argentina. 

Contradiccions i mentides en les seves declaracions

El dia que va desaparèixer la jove de 22 anys, el Pablo va explicar que tenia coartada, però els investigadors van trobar algunes contradiccions. Per exemple, la ruta que aquell dia va fer en cotxe, era diferent de la que acostumava a fer habitualment. A més, l'any 2006 va reconèixer que havia mentit: en un primer moment va dir que no havia parlat amb les germanes de la noia assassinada, però després va reconèixer que sí que ho va fer.

L'enigma de la nevera del traster

El cos de la Déborah va ser posat en un lloc fred els dies anteriors a ser col·locat a la carretera on va ser trobat. Aquest detall és important si es relaciona amb les declaracions del Pablo, que en un primer moment va dir que no tenia cap nevera al seu traster, després va dir que sí que la tenia i al cap dels anys va tornar a canviar la seva versió dels fets i va dir que mai l'havia tingut. 

Déborah Fernández / Arxiu

Totes les mentides i contradiccions del Pablo, l'únic investigat pel macabre crim de la Déborah Fernández, una jove de 22 anys que va ser assassinada fa 20 anys a Vigo (Pontevedra) / Arxiu

El cas està en mans del jutjat de Tui

Els dies posteriors a la desaparició, un treballador del garatge on el Pablo acostumava a aparcar el cotxe, li va dir que el vehicle feia pudor de mort i ell es va excusar dient que hi havia una caixa de llagostins que se li havia descongelat. Tot i les declaracions d'aquest testimoni, el Pablo ho continua negant tot. El cas es troba en mans del jutjat de Tui i es preveu que en els pròxims dies torni a declarar, per primera vegada, com a investigat i no com a testimoni, uns fets que han reviscut l'esperança de la víctima en què es resolgui el cas.