Avui Dani Alves no ha dormit bé a Brians 2. Sap que aquest Dijous Gras és molt important pel seu futur immediat. Des de les deu del matí, la Secció 3 de l’Audiència de Barcelona escoltarà el seu advocat, i, sobretot, l’advocada de la noia que el denuncia per una agressió sexual greu a la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 30 al 31 de desembre de 2022. Els fets que van passar als lavabos de la zona VIP d’aquesta discoteca del carrer de Tuset de Barcelona, ara per ara, no són molt importants. 

El judici, quan arribi, haurà d’aclarir si l’exfutbolista del FC Barcelona va agredir sexualment la noia de 23 anys o, com ara manté el brasiler, tot va ser una relació consentida, tot i la muntanya d’indicis que els Mossos d’Esquadra han acumulat —i filtrat— durant la investigació. El que serà més important de la vista d’aquest dijous és si Dani Alves té risc d’escapar-se d’Espanya i, per tant, no retre comptes amb la justícia.

La defensa assegura que Alves no s'escaparà

La defensa d’Alves, liderada per Cristóbal Martell, assegura que no té cap mena d’intenció de tornar al Brasil i asseguren que s’ha quedat sense patrocinadors i que les seves empreses i propietats estan ubicades a Catalunya. D’aquesta manera vol assegurar que la Secció tercera, molt garantista, permeti a Alves sortir de la presó, amb totes les mesures cautelars que vulguin, per poder seguir la instrucció del cas en llibertat i no haver d’estar ni un minut més entre reixes. Per contra, la Fiscalia i l’acusació particular volen que Dani Alves no trepitgi el carrer fins que hi hagi sentència ferma. No es creuen els arguments de la defensa de Dani Alves i asseguren que ni els vídeos desmenteixen la versió de la jove ni tampoc les empreses que té a Espanya poden evitar que s’escapi, i asseguren que el patrimoni que el jugador té al Brasil és molt més alt i permetria perfectament escapar i no tornar mai més a Europa. Cal recordar que si Alves queda en llibertat i s’escapa, seria molt complicat, tot i tenir-lo localitzat, que el Brasil l’entregués a la justícia espanyola. 

Tot i que la comissió o no del delicte no és un tema que s’hagi de tenir en compte a l’hora de decidir la situació de presó, que només es pot articular sobre tres clars i objectivables riscos (fugida, reiteració delictiva i/o destrucció de proves), les parts també jugaran aquesta carta. L’acusació particular assegura que els vídeos demostren clars indicis de criminalitat en l’acció del futbolista durant la nit dels fets, i que tant la víctima com les seves amigues van detallar amb luxe de detalls davant de la magistrada d’instrucció del 15 de Barcelona.

Dia clau per a Dani Alves

Avui, doncs, el dia és clau per Dani Alves i per veure si el canvi d’estratègia de defensa, amb canvi d’advocat i canvi de versió, dona els seus fruits i el tribunal revisa la interlocutòria de presó del jutjat d’instrucció i permet que el futbolista surti al carrer. Després d’escoltar totes les parts —Dani Alves no hi participarà, ni presencialment ni per videoconferència— el tribunal, format per tres jutges d’aquesta secció de l’Audiència de Barcelona, hauran de decidir el futur d’Alves.