Era previsible i tot ho feia pensar així. La defensa de la noia de 23 anys que acusa Dani Alves d’una greu agressió sexual la matinada del 30 al 31 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona no vol que el futbolista brasiler surti de la presó. La defensa de l’ex del Barça va demanar-ho en un recurs presentat al jutjat que porta el cas, el 15 de Barcelona, i a l’Audiència de Barcelona, i la Fiscalia, com avui també l'advocada Ester García López, s’hi han oposat. 

Després de la petició de Cristóbal Martell, l’advocat de Dani Alves, demanant que el futbolista quedi en llibertat durant la instrucció del cas, assegurant que no s’escaparà, posant en relleu que havia vingut a deixar-se detenir, que havia perdut els ingressos de patrocinadors arran del cas i que estava ubicat a Barcelona, on té una casa amb una de les seves exdones, les altres parts s’han hagut de manifestar. 

La Fiscalia dimarts ja va dir que no es creia Alves i avui la defensa de la noia que acusa Alves ha presentat el seu escrit de resposta en la mateixa direcció que la fiscalia.  L’advocada García López assegura que hi ha molts indicis de criminalitat en la investigació que s’està fent contra Alves i, alhora, assegura que el futbolista encara té clares possibilitats d’escapar-se d’Espanya i així, si ho fa, tenint en compte les complicacions que portaria deportar-lo, podria evitar l’acció de la justícia per una, encara, presumpta agressió sexual greu. 

A presó durant tot el judici per evitar que s'escapi

L’advocada assegura que creu que Dani Alves ha d’estar a la presó durant tota la instrucció, i fins que hi hagi sentència ferma, per evitar que s’escapi, i per tant demani que es mantingui la mesura cautelar que es va dictar la tarda de ser detingut pels Mossos d’Esquadra, tal com ha explicat en un comunicat de premsa enviat als mitjans de comunicació. Fonts de l’acusació han explicat a ElCaso.cat que la capacitat econòmica d’Alves, tot i haver perdut els patrocinadors, no s’aguanta, i assegura que té moltes societats al Brasil i també a l’Estat espanyol. 

Les mateixes fonts també asseguren que les imatges de les càmeres de seguretat de la discoteca del carrer Tuset no desmenteixen res dels fets denunciats per la víctima, contraposant la versió que va donar, en el seu recurs, l’advocat de Dani Alves. En el text presentat per negar-se a la llibertat del futbolista l’acusació també s’oposa a la polsera de geolocalització assegurant que no serviria de res en aquest cas.

A l'espera de l'Audiència de Barcelona

Amb totes les parts havent donat la seva versió, ara haurà de ser l’Audiència de Barcelona qui decideixi si Alves pot sortir de Brians 2 o hi haurà de seguir fins que se celebri el judici o que es donin les circumstàncies per tal de deixar-lo sortir. Caldrà veure si totes les mesures cautelars que va proposar Martell per assegurar que Alves no s’escaparia poden arribar a convèncer al tribunal.

De manera paral·lela, la instrucció segueix. Divendres passat diversos testimonis van donar més detalls dels fets denunciats davant de la magistrada que porta el cas. Una de les amigues de la víctima va relatar també tocaments no consentits per part de Dani Alves i la magistrada li va oferir accions legals.