El cas del cap de Badalona sembla que està en vies de resolució i no sembla, ara per ara, que es tracti d'un crim. Els detalls què sabem fins ara, aquí, en un nou capítol de ElCaso Exprés.

 

Dijous passat dos homes que estaven buscant espàrrecs per la zona de Can Ruti, a Badalona, a tocar de la Serra de Marina, van trobar un cap humà. No era un crani. Era un cap. Feia menys d'un mes que havia mort i estava seccionat de la resta del cos. Un nou cas complicat pels Mossos d'Esquadra, que van obrir una investigació que ja ha donat els seus fruits. 

L'objectiu dels primers moments de la investigació va ser, en paral·lel, saber qui era i, també, saber com havia mort. També trobat la resta del cadàver, que encara no ha aparegut. La primera incògnita sembla resolta. A falta confirmació forense, tot fa pensar que és el cap de Joan Pere Madurell, un home de 44 anys d'Osona que va desaparèixer a final de gener, per la zona. Havia conegut un home, van anar de bars... i una de les pistes que van estirar els Mossos que investigaven la desaparició era un vídeo, molt begut, que va gravar i enviar a la seva xicota des d'aquesta zona. 

Però com va morir?

Els Mossos d'Esquadra encara no ho tenen clar. I no està confirmat que es tracti d'un crim. Ho vam explicar divendres. El cap no estava tallat netament. Estava estripat, per entendre'ns. Els investigadors, ara per ara, no descarten que el Joan Pere Madurell morís de manera natural o accidental i que fos devorat pels senglars que habiten en aquesta zona de la Serra de Marina. La investigació, ara per ara, segueix en marxa. 

Més a ElCaso Exprés

El cas de Joan Pere Madurell i la seva inquietant desaparició ja en vam parlar en un capítol anterior d'ElCaso Exprés. Aquest format, que ens permet conèixer casos de la crònica negra de casa nostra en pocs minuts, amb resums pensats pel seu consum en xarxes socials, ja ha tractat i explicat diversos casos. Com els dels pistolers de Maspujols i Terrassa, o les estafes en prostíbuls de Barcelona o les tècniques per colar bitllets falsos.