Miguel Ricart Tárrega és un assassí i violador que l'any 1992 va participar en el famós crim de les nenes d'Alcàsser. Juntament amb Antonio Anglés, que va fugir de la justícia i que fa més de 20 anys que està en crida i cerca i, actualment, és un dels fugitius més buscats per la Interpol.

Miguel Ricart, l'únic condemnat pel crim d'Alcàsser

No obstant això, l'únic condemnat pel crim va ser Miguel Ricart. En un principi, la seva sentència era de 170 anys de presó per haver segrestat, torturat, violat i assassinat a Miriam García, Desirée Hernández i Toñi Gómez, tres adolescents de 14 i 15 anys a les qui se'ls va perdre el rastre mentre feien autoestop.

Niñas Alcàsser / Archivo

Miguel Ricart Tàrrega és un dels assassins i violadors de les nenes d'Alcàsser que, després de passar 21 anys a presó, ja està en llibertat / Arxiu

Ha complert 21 anys de presó dels 107 als que el van condemnar

Tot i aquesta enorme condemna, amb la doctrina de Parot, finalment, només va estar 21 anys a presó i el 2013 ja va quedar en llibertat. Aquesta doctrina va ser aprovada l'any 2006 pel Tribunal Suprem, on s'establia una reforma en referència als beneficis penitenciaris, que va suposar una gran reducció de la condemna de Ricart.

Els dos assassins d'Alcàsser estan llibertat

Tot i que ja fa gairebé 30 anys que es va cometre el crim, continua estant en boca de tothom, ja que els dos assassins estan en llibertat: un per haver complert la condemna i l'altre, que mai va entrar a presó perquè va escapar de la justícia. Els policies segueixen buscant sense pausa on s'amaga Antonio Anglès, mentre que Miguel Ricart intenta portar la seva vida amb la màxima discreció possible i allunyada dels mitjans de comunicació.

El van identificar en un pis ocupat del barri de Carabanchel

No obstant això, fa uns mesos va ser identificat en un pis ocupat del barri de Carabanchel de Madrid, concretament al carrer José Garrido 7. Quan els policies van entrar, van veure que a l'interior de l'edifici estava Miguel Ricart amb altres persones. Aquest assassí no viu en el pis ocupat, però s'hi va apropar per agafar droga amb un amic.

Se li va perdre la pista en el barri ocupat de Madrid

Quan Miguel Ricart va sortir de la presó, el primer que va fer va ser agafar un tren fins a Madrid i, després, va marxar fins a Linares (Jaén). Des d'aquest municipi, en menys de 14 dies, va anar fins a Córdoba, València, Girona i, per últim, fins a França, on se li va perdre el rastre fins que, finalment, el gener del 2021 va ser identificat en el barri ocupa de Carabanchel i, des de llavors, ningú sap on està.

Col·laboració ciutadana per esbrinar on s'amaga Antonio Anglès

Actualment, segueixen buscant pistes per saber on s'amaga Antonio Anglès i, de fet, s'ha activat una alerta policial europea per aconseguir localitzar-lo com més aviat millor. De fet, va ser el dijous quan, des del departament de Fugitius de la Comissaria General de la Policia Judicial, van demanar col·laboració ciutadana per trobar-lo.