El cas de la desaparició de les nenes de Palència sempre s'ha vist eclipsat pel de les menors d'Alcàsser, ja que aquest últim va emportar-se tota l'atenció mediàtica. No obstant això, tots dos casos són molt similars i, en el de les adolescents de Palència, hi ha esperança en què es resolgui, ja que s'ha prorrogat el secret de sumari.

Els fets es remunten al 1992 a Aguilar de Campoo, un petit municipi de poc més de 6.000 habitants de Castella i Lleó. La Virgina Guerrero Espejo i la Manuela Torres Bouggefa, dues nenes de 13 i 14 anys van desaparèixer en estranyes circumstàncies, d'una manera molt similar al cas de les nenes d'Alcàsser.

Se'ls va perdre el rastre quan estaven fent autoestop a Reinosa

La Virgina i la Manuela van agafar un tren en direcció a Reinosa per anar de festa i, quan van sortir de la festa, van decidir tornar a casa fent autoestop, ja que no hi havia trens nocturns. El rastre de les adolescents es va perdre mentre estaven fent autoestop a Reinosa (Cantàbria): anaven en direcció a Aguilar del Camppo, a 32 quilòmetres de Reinosa.

Van pujar a un Seat 127 de color blanc als afores del municipi

Va ser el testimoni d'una dona que assegurava que les havia vist pujant a un Seat 127 de color blanc als afores d'aquest municipi de Cantàbria. Es va obrir una investigació per esbrinar el parador de les menors, però tot i les diligències policials, no van trobar ni rastre de les nenes i, actualment, ja han passat 30 anys i ningú sap res d'elles. Les possibilitats que estiguin vives són molt escasses. ​​

Una espectadora de Telecinco aconsegueix que s'obri el cas

Aquest cas va estar arxivat molts anys, però l'estiu de l'any passat es va tornar a obrir i, actualment, es troba en el Jutjat d'Instrucció número 2 de Cervera de Pisuerga (Palència). Aquesta reobertura va ser gràcies a l'emissió d'aquest cas a Viva la vida de Telecinco, una espectadora va aportar un nou testimoni clau que va permetre noves diligències per esbrinar què va passar aquell abril del 1992.

Caso Alcàsser / EFE

El cas Alcàsser va eclipsar la desaparició de les nenes de Palència, dues adolescents de 13 i 14 anys que van desaparèixer en circumstàncies molt similars a les del crim d'Alcàsser / EFE

L'espectadora de Telecinco va explicar que quan era adolescent, un any abans dels fets, va viure una situació molt similar a la de les dues desaparegudes. Ella i una amiga seva estaven fent autoestop per tornar de Reinosa quan un cotxe del mateix model que el de les nenes de Palència les va recollir, però de cop i volta, va començar a conduir en direcció contrària.

El sospitós de les desaparicions està identificat

Afortunadament, van poder sortir del cotxe, però no ho van denunciar, ja que estaven molt espantades i tenien 15 anys. No obstant això, després d'aquest programa de Telecinco, l'endemà es va presentar a la caserna de la Guàrdia Civil per denunciar-ho. Això va provocar que es tornés a reobrir el cas i s'identifiqués un sospitós, que en el moment dels fets, tenia entre 21 i 24 anys.

De moment, no ha transcendit la identitat del sospitós i el cas es troba sota secret de sumari. La família de les nenes desaparegudes té esperança en què es resolgui el cas i puguin saber què va passar amb les nenes de Palència.