La instal·lació dels panells solars, com a energia renovable, ha anat en augment en els últims anys. Tant és així que s'ofereixen ajuts per a la col·locació en teulades i terrats de gairebé totes les ciutats. Malgrat aquesta febre de producció d'electricitat sense combustió, sempre hi ha algú que aprofita el moment per passar materials amb aquests productes i que passin desapercebuts. Així ha succeït a la ruta de la cocaïna procedent de Sud-amèrica i que venia amagat en un contenidor de plaques fotovoltaiques que havia arribat al port de Sines, al sud de Lisboa, a Portugal.

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb la Policia Judiciaria de Portugal, ha intervingut 70 quilos de cocaïna que venien amagats en un contenidor de plaques fotovoltaiques. Han detingut quatre persones pertanyents a una organització dedicada a la introducció de droga a Espanya, procedent de Sud-amèrica, des dels ports portuguesos. Per a això, utilitzaven la ruta d'Extremadura, que uneix les ciutats de Lisboa i Madrid, on tenien una nau a la província de Càceres que utilitzaven com a estacionament intermedi. Però, a més, els arrestats feien ús de complexes estructures empresarials dedicades a la compravenda.

Així era el transport i la venda de cocaïna panamenya

El dia abans de l'arribada del contenidor al port portuguès de Sines, contactaven amb el conductor per realitzar un canvi de destinació final de la mercaderia, la qual cosa dificultava el seguiment inicial dels estupefaents. La investigació va culminar el passat 10 d'abril quan als molls al sud de Lisboa, a Sines, els agents de la Policia Judiciaria de Portugal, juntament amb la Policia Nacional, van trobar un contenidor procedent de Panamà amb mercaderia legal importada per una empresa amb seu a València.

La càrrega del contenidor procedent de Panamà era de plaques fotovoltaiques, estructures de poliestirè, malles i estructures de ferro on, un cop examinats, van localitzar 60 paquets rectangulars amb cocaïna. Per això, Policia Nacional i Policia Judiciaria de Portugal van establir un dispositiu conjunt, amb l'objectiu d'observar el recorregut de la droga i detenir els narcotraficants. Poc després, els agents van veure com el camió que transportava el contenidor estacionava en una nau situada a la província de Càceres i quatre persones van començar a descarregar la mercaderia. En aquell moment, van ser tots detinguts i les substàncies intervingudes.