Gustavo Lima, l’avi de les bessones de Sallent, ja ha arribat a Madrid, des d’on viatjarà fins a Barcelona i després podrà arribar a Sallent, el municipi del Bages on vivia el seu fill, el pare de les dues noies que el dimarts passat van intentar llevar-se la vida saltant des d’un tercer pis del carrer de l’Estació. Abans d'iniciar el viatge, des de l'Argentina, l'avi ha explicat què deia la carta que van deixar les seves nétes abans de saltar al buit. Igual que l'atestat dels Mossos, la carta confirma que les dues joves van patir assetjament escolar a l'Institut Llobregat, tot i que des del centre, el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Sallent ho haguessin negat.

L'avi de les bessones, a Catalunya

Des d’un aeroport d’Argentina, abans d'agafar un vol que ha pogut pagar amb col·laboracions de diverses persones en una col·lecta solidària, ha explicat que viatjarà a Sallent per estar amb la família, que està sola a Catalunya, per ajudar-los i per reclamar justícia, després de confirmar, com també fan companys de classe de les bessones i els Mossos d’Esquadra en el seu atestat, que les dues noies van ser víctimes de bullying a l’Institut Llobregat on estaven escolaritzades. 

Segons Lima, tothom ho sabia i els pares, tal com també va detallar ahir una amiga de la família des de Sallent, ho van denunciar diversos cops a l’escola i a l’institut, però ningú hi va fer res fins que va ser massa tard. Fins i tot, com ja s’ha explicat, el departament d’Educació i l’Ajuntament de Sallent van negar que les dues nenes haguessin estat víctimes d’assetjament a l’escola, fins que no van tenir més remei que fer marxar enrere i acceptar que no podien descartar res. Els testimonis i les investigacions dels Mossos, amb declaracions de companys, familiars i docents, confirma els fets.

L’avi explica què deia la carta de les bessones

L’avi de les bessones ha explicat que la família vivia a Sallent on va arribar des de Reus, al Baix Camp, fa un parell d’anys. Lima, alhora, ha donat també detalls de què deia la carta que es va trobar la Policia Local de Sallent a casa de les bessones, després dels fets. Segons l’avi, la carta, signada per Alana, la nena que ha acabat morint, i que estava fent un trànsit de gènere, en sentir-se un nen, deia que “estic cansada que em facin bullying a l'escola, no ho suporto. Jo vull ser feliç, però evidentment jo això ho patiré la resta de la meva vida i prenc la decisió de no seguir”.

També segons l’avi, en la carta també hi havia un text de la germana Leila, la nena que segueix lluitant per sobreviure a l'UCI del Parc Taulí de Sabadell: “Disculpes a tots, vostès saben com jo estimo a la meva germana. Jo he vist el bullying que ella pateix, faré el que ella decideixi. No vull morir. L’acompanyaré fins al final”. Tot i aquestes declaracions fetes per l’avi encara des d’Argentina, on apunta a aquestes frases, la carta, que està en poder dels Mossos i que es va entregar divendres a primera hora al jutjat, juntament amb l’atestat policial, no ha transcendit.