Caçat un perillós fugitiu, i molt esmunyedís a més, que es trobava ocult a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). La Policia Nacional l'ha detingut aquest dilluns 15 de maig en el marc de la Cooperació Internacional contra la lluita delinqüencial transfronterera i després de rebre una sol·licitud de localització i arrest per part dels Oficials d'Enllaç de l'antena de Barcelona del SSI de la DCI del Ministeri de l'Interior de França. L'alerta va concloure amb l'activació d'un dispositiu conjunt amb el grup de Fugitius de la Direcció Territorial de Policia Judicial de la Police Nationale de Montpellier, amb els agents espanyols, per trobar l'home al qual se li havia perdut la pista a territori francès i que, segons el monitoratge portat a terme, existia la possibilitat que estigués visitant una amiga íntima a Barcelona.

La Policia Nacional, amb la col·laboració dels agents francesos, van realitzar intensos treballs de vigilància fins que van establir un dispositiu per localitzar finalment el delinqüent a L'Hospitalet de Llobregat, on finalment el van detenir aquest dilluns 15 de maig. Segons han explicat fonts policials a ElCaso.cat, l'arrestat és un home de 35 anys i nacionalitat francesa, tot i que d'origen estranger. Això s'ha pogut corroborar més tard, atès que en el moment que el van enxampar portava documentació falsa per amagar la seva veritable identitat. El fugitiu no tenia antecedents policials a Espanya.

L'home va escapar d'una operació policial contra el narcotràfic a Nimes

Els fets pels quals estava se'l reclamava procedien d'una investigació iniciada el juny de 2018. Les autoritats franceses el van vincular amb una organització criminal dedicada al tràfic de cocaïna i cànnabis a Nimes. Aquest entramat de narcotràfic va ser desmantellat poc després amb la detenció d'un total d'onze persones. No obstant això, l'individu localitzat i arrestat a l'Hospitalet va aconseguir fugir d'allà i va establir-se una mica més al sud, als voltants de la ciutat comtal. Ara, uns anys més tard, ha estat capturat per la Policia Nacional.

L'home de 35 anys té una condemna ferma i definitiva del març de 2021, dictada pel Tribunal d'Apel·lació de Nimes, d'11 anys de presó. Encara no havia complert cap termini d'aquesta, per la qual va ser processat pels delictes de tràfic d'estupefaents i pertinença a organització criminal. Un cop detingut, el fugitiu va passar a disposició del Jutjat Central d'Instrucció número 4, que és el que acostuma a encarregar-se de les reclamacions internacionals. La investigació, i posterior arrest, ha estat realitzada per agents adscrits al grup 22 de Fugitius de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Barcelona.