Nous enviaments de substàncies estupefaents per tot el territori espanyol. La Policia Nacional ha detingut un home dedicat al tràfic de drogues des de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). L'individu realitzava les comandes a través d'una empresa de missatgeria exprés, la qual cosa dificulta les indagacions policials en no utilitzar-se formalment els coneguts com a "mules" o intermediaris pel transport. La investigació d'aquests fets va iniciar-se el passat mes de març, quan els agents van ser alertats a través del servei de seguretat d'una companyia dedicada al transport i enviament de cartes i paquets, que un d'aquests de "correu exprés" era susceptible de contenir algun tipus de substància.

Davant d'aquests indicis, els agents sota tutela judicial van comprovar el contingut del paquet, el qual contenia un total de dos quilos i mig d'haixix. A més, van poder constatar que el remitent era un ciutadà resident a l'Hospitalet de Llobregat, el qual havia utilitzat un Document Nacional d'Identitat (DNI) sostret per camuflar la seva veritable identitat, que va utilitzar per identificar-se en el moment de fer l'enviament. La Policia Nacional va poder saber, poc després, que el presumpte autor dels fets obtenia les substàncies estupefaents, concretament l'haixix, de petits grups de delinqüents de la zona per després organitzar el transport de la mercaderia cap a la resta d'Espanya.

Detingut el traficant a l'Hospitalet i el receptor a Las Palmas

El paquet interceptat pels agents havia sortit de l'Hospitalet de Llobregat i tenia com destí final Las Palmas de Gran Canària. Al seu interior hi havia cinc pastilles d'haixix envasades al buit, que feien un total de dos quilos i mig de pes. D'aquesta manera, i tenint localitzades les dues ciutats d'origen i final de la droga, a més del detingut a Catalunya, la Policia Nacional va desplegar un operatiu policial que va culminar amb l'arrest, a la cocapital de les Illes Canàries i ciutat més poblada de l'arxipèlag, d'un home que va recollir el paquet. Aquest últim està acusat d'un delicte contra la salut pública.

L'operació policial es va desenvolupar, dins del marc habitual de cooperació entre les diferents unitats, per membres de la Brigada Provincial de Policia Judicial (BPPJ) de la Prefectura Superior de Policia de Catalunya en col·laboració amb la Unitat de Droga i Crim Organitzat (UDYCO, per les sigles en castellà) de Las Palmas de Gran Canària. La Policia Nacional recorda que aquest tipus d'activitat delinqüencial incrementa exponencialment els ingressos de la persona que la realitza; de manera que el traficant va, gradualment, augmentant la "inversió" i la logística de la seva activitat criminal.