Caçat un perillós fugitiu amagat a la part alta de Tarragona. La Policia Nacional ha arrestat un home amb una Ordre Internacional de Detenció emesa per l'Oficina d'Enllaç de la Interpol. La informació per la qual els agents van tenir coneixement que podia estar per la zona va arribar d'aquest organisme i, poc després, van obrir una investigació per intentar enxampar-lo. De fet, el més difícil per la seva identificació va ser, potser, que l'individu intentava passar desapercebut fent una vida aparentment normal a Catalunya. Els agents li van seguir la pista durant tot el mes d'abril, col·laborant amb el Grup de Localització de Fugitius Internacionals.

L'ordre internacional d'arrest estava interposada per les autoritats colombianes des del novembre de 2022. L'home està acusat dels delictes de concert per delinqüència gravada, tràfic de substàncies estupefaents i blanqueig d'actius. Per tot això, la justícia de Colòmbia li va imposar pena de presó, la qual encara li quedava per completar un termini de 14 anys entre reixes. La Policia Nacional, per tal de trobar-lo, atès que sabien que molt probablement es trobaria per la zona del Camp de Tarragona, va desplegar un dispositiu policial per localitzar el fugitiu, que a més estava considerat com a perillós.

Localitzat, detingut i en procés d'extradició a Colòmbia

Finalment, els agents el van localitzar al que seria el seu domicili, a la part alta de la ciutat de Tarragona. La Policia Nacional, en el marc d'aquest dispositiu especial, va detenir-lo. Poc després, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona, que es va posar en contacte amb el Jutjat Central d'Instrucció. Aquest últim ha decretat la seva extradició a Colòmbia per així complir la pena de presó imposada de 14 anys.

Les investigacions i posterior detenció del fugitiu colombià catalogat de "perillós" van ser portades a terme per agents de la Policia Nacional adscrits a la Comissaria Provincial de Tarragona i al Grup de Fugitius de la Unitat de Droga i Crim Organitzat (Udyco, per les sigles en castellà) Central de Madrid.