Un camió de gran tonatge s'ha encastat contra la columna d'un pont a l'autopista AP-7 a l'altura de Mollet del Vallès (Vallès Oriental, Barcelona) aquest dissabte passades les deu del matí. El conductor del vehicle ha resultat ferit de gravetat i els serveis mèdics l'han evacuat d'emergència mentre es duien a terme les tasques corresponents a la via per tal de netejar-la i permetre la circulació. 

El xoc del camió contra el pont de l'autopista ha generat llargues cues i retencions en ambdós sentits, ja que s'han tallat dos carrils en cada sentit de la marxa. Les retencions en sentit Girona arriben fins als cinc quilòmetres, mentre que direcció Tarragona arriben fins als quatre quilòmetres

Els Bombers han evacuat al conductor del camió

Un camió de gran capacitat ha xocat contra la columna d'un pont a l'AP-7 a Mollet del Vallès a dos quarts d'onze del matí. L'accident ha succeït, concretament, a l'altura del quilòmetre 139 (el més proper a la sortida de Parets del Vallès). 

Accident AP-7 Mollet Camió Xoc Pont
Imatges aèries de les retencions causades per l'accident / SCT i ACN

L'accident s'ha produït quan el tràiler ha sortit de la via per la mitjana i s'ha encastat contra la base d'un dels ponts que creuen l'AP-7, en concret, el pont que porta al camp de tir olímpic de Mollet. El conductor ha quedat atrapat dins la cabina i els Bombers l'han alliberat. A continuació, els serveis del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM)l'han evacuat a l'Hospital de Sant Pau, on se l'ha atès. Fins al lloc de l'accident s'han desplaçat set dotacions dels Bombers de la Generalitat, cinc ambulàncies del SEM i diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra. 

Imatges de l'accident / SCT i ACN

 

L'operació sortida, marcada per les retencions a causa de l'accident

L'accident ha succeït en plena operació sortida del pont del maig corresponent al Dia del Treballador. El sinistre ha obligat els serveis d'emergències a tallar la circulació en dos carrils per cada sentit, fet que ha provocat fins a 10 quilòmetres de cua en total: 5 quilòmetres de cua en sentit Girona, i 4 quilòmetres en sentit Tarragona. A més a més de les retencions que s'han produït a l'autopista, el Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat d'altres retencions causades pel mateix accident a les carreteres properes. Així doncs, s'han generat, de retruc, aturades a la C-59 (Mollet del Vallès) i a l'enllaç C-17/AP-7 (Parets del Vallès).

Augmenten el nombre de víctimes mortals durant el 2022 

Els accidents de trànsit succeeixen diàriament arreu del país. L'any 2021 va ser un dels millors anys pel que fa a les xifres de sinistres, amb una disminució de la mortalitat d'un 9% respecte de l'any 2019, i un 16% menys de persones ferides. No obstant això, la xifra total de víctimes mortals a les carreteres l'any 2021, en el qual es van comptabilitzar 921 sinistres és de 1.004 persones, i la xifra de persones ferides greus és de 3.728 persones. Malauradament, aquest any 2022 es va tancar el mes de gener amb 100 víctimes mortals, una xifra que ha augmentat fins a les 252 víctimes mortals, segons el balanç de sinistralitat que elabora la Direcció General de Trànsit (DGT).