Persecució amb resultat fatal aquesta matinada a l’AP-7 en el seu pas per Bàscara, a l’Alt Empordà. Al voltant de les sis del matí els Mossos d’Esquadra han detectat dos lladres que estaven robant en una àrea de servei d’aquesta via ràpida d’entrada al país, després d’intentar-los retenir per identificar-los, els lladres han pujat en una furgoneta i han iniciat una fugida, en algun moment, també contra direcció, fins que han vist que no tenien més escapatòria, i han abandonat la furgoneta al voral de l’autopista. 

Per evitar ser arrestats, i segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, han saltat la mitjana i han creuat el carril de l’AP-7. Un camió n’ha atropellat mortalment un, que ha mort a l’acte. El segon lladre, però, ha pogut escapar. Els Mossos d’Esquadra, per protocol de seguretat, no poden saltar la mitjana.

Segons les primeres informacions, els lladres formen part d’una bateria de furtadors que treballen per l’autopista AP-7 i que es dediquen a obrir camions per emportar-se la mercaderia. Es tracta d’un jove d’uns 25-30 anys, segons han detallat fonts de la policia catalana, tot i que encara no s’ha pogut identificar. 

La furgoneta que portaven era robada, un fet que tampoc permet la identificació dels dos lladres, el que ha mort i el que ha escapat. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per aclarir els fets, identificar a la víctima i també intentar localitzar el segon lladre que s’ha escapat.

Habituals lladres de les carreteres catalanes

És habitual en aquest tipus de lladres, molt actius a les vies ràpides de Catalunya, que aprofiten les àrees de servei on descansen els camioners per robar mercaderies, en el conegut modus operandi dels “teloners”, facin servir vehicles també robats per evitar ser identificats pels Mossos que patrullen les autopistes. Els encarregats de fer-ho són agents de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM), una brigada de la policia catalana que s’ha especialitzat en combatre aquest tipus de fets delictius, la majoria furts i alguns robatoris amb violència, a les carreteres de Catalunya.

Arran de la incidència, s’han activat diverses patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Quant a l’afectació viària, en sentit França només hi havia un carril obert. La circulació s’ha normalitzat a les vuit del matí. La mort d’aquest lladre és considerada també un accident de trànsit i comptabilitza en les dades estadístiques d’aquest tipus d’accidents, que ja sumen 33 víctimes mortals aquest any 2022 a la xarxa viària catalana.