Enrique Arce, l'actor que ha donat vida a l'odiós Arturo o Arturito a La casa de papel, que avui estrena la seva sisena i última temporada a Netflix, no sempre va estar a dalt de tot de la fama.

De fet, va passar de tocar fons a ser catapultat a la fama pel seu paper d'ostatge fanfarró en la sèrie dels atracadors més estimats de la història de les sèries.

El calvari de l'actor més odiat de 'La casa de papel'

En entrevistes a diversos mitjans, l'actor ha reconegut haver tingut una vida passada plena d'excessos, així com d'haver-se aprofitat de la seva popularitat per lligar. Aquesta popularitat li venia després del gran èxit en sèries com Al salir de clase o Compañeros i pel·lícules com El corazón del guerrero o Manolete.

Però de dalt de tot va arribar al fons, adonant-se'n després d'una producció frustrada i una baralla de bar per una discussió de futbol a Londres. "He fet 42 anys, he aconseguit assolir l'èxit, però ara ningú no em recorda. No tinc parella, ni fills, estic sol en una ciutat en la qual no conec ningú", recordava que va pensar en aquell moment en una entrevista enmig Las Provincias. Com a solució, va decidir dedicar-se a "passejar pels boscos de Londres perquè cap espanyol no em reconegués", confessava.

Enrique Arce, al pou abans de la sèrie de Netflix

I encara que l'èxit de La casa de papel l'ha tret del pou, l'actor format entre Espanya, els Estats Units i el Regne Unit, també va passar per estretors durant el rodatge de la sèrie Inés del alma mía a Xile, amb Eduardo Noriega i Elena Rivera, que van gravar en ple esclat dels aldarulls al país.

A més, alhora trencava amb la seva parella, quan estava en procés de formar una família i per la que estava disposat a tornar a Espanya des de Los Angeles. I enmig de tot aquest caos, va arribar el càsting per a la primera temporada de La casa de papel, a càrrec d'Antena 3 i creada per Álex Pina.

L'ostatge més odiat que l'ha catapultat a la fama

Malgrat que aquest semblava el punt d'inflexió en la seva vida, encara va estar a punt de rebutjar el paper que ja l'ha fet d'or. Segons explicava en el seu moment, quan va realitzar l'audició per al personatge va estar a punt de dir que no perquè empatitzava amb l'Arturito.

La casa de paper / Netflix

Repartiment de 'La casa de papel' / Netflix

Afortunadament, va decidir finalment acceptar convertir-se en la metàfora del típic cunyat fastigós que tothom detesta i que acaba sent especialment extrem en les últimes parts de la sèrie, produïda per Netflix.

Nous projectes amb Schwarzenegger i Woody Allen

I, a més d'aconseguir la fama internacional al costat de companys com Úrsula Corberó, que també gaudeix d'altres negocis gràcies a la seva participació en la sèrie, l'atracament li ha obert les portes a projectes igual de grans.

Ha participat en el repartiment de Terminator Destino Oscuro, la sisena part de la saga, al costat d'actors com Arnold Schwarzenegger, i ha rodat sota la direcció de Woody Allen al film Rifkin's Festival, inspirat en Espanya.

Està més que comprovat que el fenomen de La casa de papel és una espècia de Rei Mides invertit, ja que tot aquell que el toca o passa per ell, es converteix en or. Sort que el valencià Enrique Arce va dir que sí per regalar-nos els moments més tensos de la sèrie internacional més famosa.

L'actor que va dir que no a ser el Profesor

Un cas similar va passar amb el paper del Profesor, encarnat per l'actor de telenovel·la Álvaro Morte, conegut pel seu pas per Amar es para siempre i El secreto de Puente Viejo, va ser ofert en un primer moment a un altre intèrpret.

Javier Gutiérrez, veterà actor i guanyador de dos premis Goya, tanmateix, va dir que no a causa del seu compromís amb un altre enregistrament, deixant-lo a un pas de la glòria internacional.