Una dona denuncia l'aplicació Tiktok per la mort de la seva filla de 10 anys, que va perdre la vida fent un perillós repte viral d'aquesta famosa xarxa social. El repte viral es diu Blackout Challenge i consisteix a estrangular-se a un mateix fins a perdre la consciència.

La víctima es deia Nylah Anderson, tenia 10 anys, era dels Estats Units i va morir el desembre de l'any passat fent el blackout challenge. La mare de la víctima va entrar a l'habitació i la va veure inconscient a terra. Immediatament, la va portar fins a l'hospital i va ingressar a l'UCI pediàtrica amb un pronòstic molt greu.

Nylah Anderson va morir després de fer un repte viral a Tiktok

Durant una setmana, va estar lluitant entre la vida o la mort, però, malauradament, va acabar morint a causa de les ferides que ella mateixa s'havia provocat, uns fets que van causar gran commoció a les xarxes socials i que van posar de manifest la necessitat de regular el contingut als menors d'edat.

"No podem permetre que a ningú més li torni a passar el mateix que a la Nylah"

"En aquest cas, la víctima és la meva filla, però podria haver estat el fill o filla de qualsevol altra. No podem permetre que a ningú més li torni a passar el mateix que a la Nylah", explica la mare de la víctima, que assegura que la seva filla va fer el repte perquè li va sortir a la pantalla d'inici d'aquesta xarxa social.

"El repte mortal Blackout Challenge podia ser d'interès per la nena"

Així doncs, després de gairebé sis mesos de la tràgica mort de la nena, Tawainna Anderson ha demandat a Tiktok com a responsable dels fets. Segons explica a l'escrit de l'acusació "l'algoritme de Tiktok determinava que el repte mortal Blackout Challenge podia ser d'interès per Nylsah Anderson, de 10 anys".

La mare de la víctima demana una compensació econòmica

La mare de la víctima demana una compensació econòmica pels danys causats i, des de Tiktok asseguren que aquest no era un repte viral de l'aplicació. Caldrà esperar que se celebri el judici per esbrinar si, finalment, acaben condemnant aquesta aplicació.

TikTok / Pixabay
Una dona denuncia la famosa aplicació Tiktok per la mort de la seva filla de 10 anys: li va sortir una recomanació d'un repte molt perillós i mortal / Pixabay

Un altre repte viral, absurd i perillós: planxar-se el cabell amb un radiador

No és la primera vegada que es posa de moda un repte de bellesa perillós en aquesta xarxa social. Fa poc més d'un any, es va viralitzar un repte que consistia a planxar-se el cabell amb un radiador. Això pot comportar problemes capil·lars, ja que pot cremar el cabell i, evidentmen, no és tan segur ni efectiu com una planxa de cabell.