Detingut un fugitiu espanyol reclamat per la triple violació d'una dona a Madrid. La Policia Nacional ha arrestat a Madrid l'home que estava en parador ignorat des de l'any 2016, poc després de ser condemnat juntament amb altres dos individus per agredir en grup sexualment i de forma simultània i repetida una dona subjectant-la pels braços i les cames. La pena que se li va imposar fa gairebé set anys va ser de 24 anys de presó. Tanmateix, gràcies a una extensa xarxa de vincles familiars que facilitaven la seva ocultació en un bloc de pisos del districte madrileny de Moratalaz, a més dels canvis constants de domicili, van dificultar el seu seguiment i localització definitiva.

 

La investigació s'ha perllongat diversos mesos perquè l'arrestat sortia poc al carrer i quan ho feia es tapava la cara per evitar ser vist i identificat. La detenció, emmarcada a l'Operació Violeta per a la cerca i localització de fugitius reclamats per delictes sexuals de major pena a l'estat, va començar-se a treballar a principis del 2022. Tot i l'esmunyedís de l'home, la Policia Nacional va aconseguir acreditar que el violador es trobava en un dels domicilis investigats, dels quals canviava constantment. Per aquest motiu, a mitjans de març els agents van realitzar un dispositiu policial als voltants de la zona i van arrestar-lo.

Violació en grup i sense escapatòria l'any 2011 a Madrid

Respecte als fets pels quals va ser condemnat el 2016 a 24 anys de presó, la investigació va centrar-se als successos produïts durant el mes de setembre del 2011. En aquell moment, la dona agredida sexualment va coincidir amb el fugitiu, que es trobava amb dos homes més en un bar de copes de Madrid. Posteriorment, van desplaçar-se fins una altra zona de la capital d'Espanya i van introduir la víctima, per força, a l'interior d'un habitatge. Un cop a dins, la van fer caure al terra i van subjectar-la violentament pels braços i les cames. Entre tots tres van violar-la de forma repetida i simultània, sense que ella pogués escapar. Per tot això, el 2016, la justícia va sentenciar els atacants a diverses dècades entre reixes, però un dels homes va escapolir-se i estava en parador ignorat des d'aleshores. Ara, ha tornat a ser detingut i haurà de complir la pena per aquest greu delicte sexual.