El Passeig de la Castellana, una de les principals artèries de la ciutat de Madrid, s'ha convertit per una nit en un ring de Muay Thai. Aquesta art marcial coneguda com a Boxa Tailandesa, és l'esport nacional de Tailàndia. I, precisament, s'ha donat una competició espontània en aquesta avinguda madrilenya el dissabte de matinada. Un home de 25 anys, i campió francès de Muay Thai, ha estat detingut per agredir quatre agents de la Policia Municipal de la capital després que es posés al centre de la concorreguda via i tallés el trànsit. La reacció davant de les advertències dels policies va ser una lluita acarnissada que va acabar amb les autoritats de seguretat malferides i derivades a l'hospital.

El campió francès de Muay Thai, molt corpulent i d'1,90 metres d'alçada, va ser expulsat aquest dissabte de matinada d'una discoteca propera per un incident. El jove estava de vacances a la capital espanyola visitant un dels seus germans que es troba a la ciutat amb una beca Erasmus, i va decidir sortir de festa. Però l'alcohol va jugar-li una mala passada i després de l'enfrontament al local d'oci nocturn, va dirigir-se al Passeig de la Castellana, als voltants del número 48 (a les rodalies de l'Ambaixada dels Estats Units i l'Oficina a Espanya del Parlament Europeu), i va estirar-se al terra, segons ha avançat El Mundo. Els vianants i els conductors van alertar immediatament a emergències pel perill evident que hi havia tant per a ell com per als conductors.

Ring de Muay Thai: ataca quatre policies i els envia a l'hospital

L'alerta va arribar a la Policia Municipal de Madrid, amb diverses trucades que asseguraven que el jove es trobava aparentment molt ebri, i es van traslladar amb dues patrulles fins al lloc. Un cop allà, dos dels policies van apropar-se a l'individu, que estava tallant pràcticament aquesta concorreguda avinguda, i que havia refusat ser atès pels metges del Samur, que van arribar poc abans. Però el campió francès de Muay Thai va reaccionar amb extrema violència quan un dels agents va tocar-li una cama.

En aquell moment, el jove va reaccionar donant una puntada de peu al pit al policia, que va sortir pels aires a l'instant. Així ho reflexa l'atestat policial relatat pel mitjà citat, que a més assegura que un altre agent va intentar reduir-lo i va rebre multitud de cops. El tercer va anar a ajudar el seu company i va emportar-se un cop al cap. L'últim que quedava sense ser agredit de les dues patrulles de la Policia Municipal que es van mobilitzar a l'indret va treure les manilles per subjectar-lo i va rebre un fort impacte a la columna. El resultat va ser que els quatre van resultar ferits amb contusions i a la cara i diferents parts del cos, per la qual cosa van necessitar assistència mèdica i ser traslladats a l'hospital. Dos dels policies estan de baixa per un traumatisme al cap i un altre per una lesió a la vèrtebra.

Reduït i detingut

Però, tot i que el campió francès de Muay Thai continuava atacant-los i defensant-se amb extrema violència, els reforços van arribar. Entre sis policies van aconseguir emmanillar-lo i tranquil·litzar-lo. La Policia Municipal de Madrid va detenir-lo, després d'una valoració mèdica atès que també presentava diverses ferides. Està acusat d'un delicte de lesions i un altre d'atemptat contra agent de l'autoritat.