Un intent d'assassinat que ha recorregut diferents ciutats del nord peninsular s'ha acabat resolent a la ciutat de Lleida (Segrià). La Policia Nacional ha detingut un home per un presumpte delicte d'homicidi en grau de temptativa a la capital de Ponent. Tanmateix, els fets van produir-se al mes de setembre a Pamplona (Navarra), després d'una breu discussió entre el principal sospitós i un company de feina, quan estaven realitzant una obra a la ciutat. L'individu va començar a proferir amenaces sobre la víctima com "te voy a matar", traient en aquell moment una navalla de grans dimensions i intentant punxar ràpidament i amb força l'altre home.

Denúncia a Palma, agressió a Pamplona i detenció a Lleida

Això va provocar que la víctima, per por, tornés a la seva localitat d'origen, la ciutat de Palma (Mallorca), després d'haver pogut esquivar la navalla i fugir corrent de l'obra de la capital navarresa. De fet, va poder sortir il·lès perquè un altre company de feina va subjectar i calmar el presumpte agressor, i així va aprofitar per escapolir-se de l'atacant. Un cop fora de la seva òrbita va tornar a Palma, on té el seu domicili habitual, per por que l'assaltant tornés per intentar matar-lo, i va ser precisament allà on va denunciar els fets en una comissaria de la Policia Nacional a la illa.

Els agents van obrir una investigació i van realitzar diverses gestions amb una gran col·laboració de les diferents comissaries de la Policia Nacional a tot el territori espanyol. A més, comptaven amb una prova crucial per identificar l'agressor: les càmeres de vigilància del complex on estaven fent les obres a Pamplona havien enregistrat tota l'agressió patida durant el mes de setembre. Així, poc després, van aconseguir ubicar l'home que va treure violentament la navalla de grans dimensions a Lleida, ciutat on estaria treballant actualment. Els policies el van detenir per un delicte d'homicidi en grau de temptativa a la capital navarresa i va passar a disposició judicial.