Un home de 45 anys ha estat detingut a Palma (Mallorca) per, presumptament, agredir sexualment la seva filla menor de 12 anys repetidament. Moltes vegades, a més, utilitzava la força per cometre la violació. Els fets, segons han informat des de la Prefectura Superior de Balears de la Policia Nacional, es van produir durant gairebé un any i amb una regularitat, de mitjana, d'un cop per setmana. La investigació ha revelat que patia els abusos al mateix domicili del progenitor, el qual la forçava i fins i tot l'amenaçava perquè no expliqués el que succeïa a casa.

Per les amenaces, precisament, la víctima no va explicar res a ningú, ni tan sols a la seva mare. La dona desconeixia els fets, però va començar a tenir sospites que alguna cosa estava passant. De fet, segons ha publicat el diari Última Hora, la progenitora va trobar-se el seu marit en actitud sexual a l'habitatge familiar amb la menor que, després d'un any de suposades agressions sexuals, ara ja en té 13. Aquest fet va fer que ella li preguntés a la filla què estava succeint i, poc després, la nena va acabar explicant-li tot. Després d'això, va interposar una denúncia judicial i els agents de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM, per les sigles en castellà) de la Policia Nacional van obrir una investigació.

Detingut per violar la nena de 12 anys i ordre d'allunyament

Les indagacions dels agents de la UFAM van portar a sospitar que les violacions s'estaven produint des de feia gairebé un any, amb una periodicitat d'un cop per setmana, aproximadament. Amb totes aquestes dades, la Policia Nacional va sol·licitar la intervenció dels serveis mèdics, del metge forense, així com dels serveis de protecció de menors de l'administració autonòmica de les Illes Balears, tal com estableix el protocol per aquest tipus de casos.

Amb això, aquest divendres, els investigadors de la Policia Nacional van detenir el pare de 45 anys com a presumpte autor d'agressió sexual contra la seva filla. L'home ha passat a disposició judicial a Palma i el magistrat de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs. També ha dictat una ordre d'allunyament i comunicació sobre la dona i la seva filla.