Els Bombers de La Rioja i la Guàrdia Civil busquen desesperadament el Fouad, un nen de 13 anys que va desaparèixer el dimarts mentre s'estava banyant al riu Ebre a l'altura de Rincón de Soto (La Rioja). Estava a l'aigua amb els seus amics i havia de tornar a casa per sopar, però no ho va fer i va ser llavors quan van saltar totes les alarmes.

El Fouad, de nacionalitat marroquina, va anar a donar un tomb en bicicleta amb els seus amics pels afores de Rincón de Soto, un municipi de La Rioja de poc més de 3.000 habitants. Després de pedalejar, es van donar un bany refrescant en una zona coneguda com la platja de la Sardina, que està a la presa Milagro. Per causes que encara s'estan investigant, els seus amics no van donar la veu d'alarma als pares del desaparegut.

Els pares del desaparegut ho denuncien a la Guàrdia Civil

Quan els seus familiars van veure que anaven passant les hores i que no apareixia, es van començar a preocupar. Va ser llavors quan van anar a la caserna de la Guàrdia Civil i van posar una denúncia per desaparició. Segons explica el Diario de La Rioja, el nen s'estava banyant a la platja de la Sardina, un lloc on la gent acostuma a pescar i a refrescar-se.

Han trobat la seva bicicleta i la roba al costat del riu

La hipòtesi principal és que, al voltant de les 18:30, el nen es va banyar a l'aigua i es va ofegar, ja que han trobat la seva bicicleta i la roba al costat del riu, fet que fa pensar que no ha sortit de l'aigua. Els equips d'Emergències l'estan buscant des d'ahir al vespre i, de moment, encara no l'han trobat.

Fort dispositiu obert per trobar el nen de 13 anys desaparegut al riu 

Actualment, hi ha un fort dispositiu obert per localitzar-lo com més aviat millor, agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil (GEAS), personal del CEIS-Rioja, de SOS Rioja, del CEIS Rioja, de la Dirección General de la Biodiversidad, voluntaris de Protecció Civil i de la Creu Roja, gossos de rescat i treballadors de l'ajuntament de Rincón Soto.

Niño 13 años desaparecido La Rioja / Guardia Civil
Busquen el Fouad, un nen de 13 anys desaparegut en estranyes circumstàncies al riu Ebre, a l'altura de Rincón de Soto (La Rioja) / Guàrdia Civil

Entre 50 centímetres i sis metres de profunditat

La zona on se li ha perdut el rastre és poc profunda, d'entre 50 centímetres i sis metres de profunditat. Les persones que participen en les tasques de rescat l'estan buscant, sobretot a la zona del riu on va desaparèixer, però també estan rodejant zones properes

"Estem posant tots els recursos per localitzar-lo i per saber què ha passat"

El Fouad té 13 anys, és natural del Marroc i fa anys que viu a La Rioja, té tres germans petits que, juntament amb els seus pares, estan a la zona del riu esperant a tenir notícies del menor. "Estem posant tots els recursos per localitzar-lo i per saber què ha passat i en quines circumstàncies", explica María Narrodán, la delegada del Gobierno de La Rioja.