Semblava una tragèdia i era l’encobriment d’un delicte. Els Mossos d’Esquadra investiguen un fet que ahir a la tarda, a Sant Jaume d’Enveja, al Montsià, va fer activar diversos recursos de la policia catalana i dels Bombers de la Generalitat de Catalunya: un cotxe, un Opel Zafira, havia caigut al riu Ebre al voltant de les quatre de la tarda. Dos testimonis ho van veure. Un home que estava fent fotografies a l’altre costat del riu, i que va poder capturar el moment, i també el propietari d’un restaurant de la zona, que el va veure surant a l’aigua alguns minuts abans que s’arribés a enfonsar. En un primer moment les persones que van trucar al 112, el telèfon d’emergències, no sabien si a l’interior del cotxe hi havia o no persones. Quan es va iniciar l’operatiu, tothom s’esperava el pitjor. 

A poc a poc es van anar activant diversos recursos. Fins i tot es va aprofitar el nou helicòpter dels Mossos d’Esquadra per helitransportar la unitat subaquàtica de la policia catalana, que va ser traslladada d’urgència a la zona on havia caigut el cotxe al riu. Els agents dels Mossos d’Esquadra que eren a la zona van confirmar que hi havia marques a la riba, per on el vehicle havia caigut a l’aigua.

Amb la col·laboració d’embarcacions de Bombers i d’un pescador que es va oferir voluntàriament, i d’un robot aquàtic de la unitat subaquàtica dels Mossos, es va poder trobar el vehicle, a diversos metres sota l’aigua, al voltant de les onze de la nit, després d’hores de recerca. Amb el robot es va poder comprovar que no hi havia ningú a l’interior, que era el que feia més patir a la policia.

De qui era el cotxe que estava sota l’aigua?

Segons ha pogut saber ElCaso.cat el cotxe que va caure a l’aigua és un Opel Zafira gris, matrícula T-5651-BB. Pocs minuts abans de les nou, i encara amb l’operatiu en marxa per localitzar el cotxe al riu, un ciutadà es va presentar a la comissaria d’Amposta per denunciar que li havien robat el cotxe a Sant Jaume d’Enveja mateix durant el matí. Quan els Bombers van poder localitzar el vehicle, van confirmar que les plaques de matrícula coincidien amb les denunciades, i van lligar caps. 

Els Mossos confirmaran aquest divendres que no hi ha ningú

Després d’assegurar que no hi havia ningú visible dintre del cotxe, els Bombers de la Generalitat van marcar el lloc amb unes boies i es van retirar. Efectius de Seguretat Ciutadana dels Mossos d’Esquadra s’han quedat a la zona tota la nit i està previst que aquest matí indicatius de la policia subaquàtica dels Mossos facin immersions per confirmar que no hi ha ningú a l’interior i encarar les investigacions. Al voltant de dos quarts de dotze de la nit es van retirar les unitats policials especialitzades i també les unitats dels Bombers de la Generalitat

El que tot feia pensar que podria ser una tragèdia, amb un cotxe amb persones caigut al riu Ebre, s’ha tancat com l’encobriment d’un delicte. Els Mossos d’Esquadra sospiten que els lladres que van emportar-se el cotxe d’aquest veí de Sant Jaume d’Enveja el van fer servir per moure material robat fins que es va quedar avariat i van decidir tirar-lo al riu, per eliminar proves. Es tracta d’una zona del riu amb molta fondària, que pot arribar als 8 metres. La Unitat d’Investigació de al comissaria del Montsià haurà de confirmar aquestes sospites amb una investigació que servirà per intentar identificar i detenir els autors del robatori del vehicle. Cada dia a Catalunya es roben 18 cotxes i motos, segons unes dades dels Mossos d’Esquadra que va publicar ElNacional.cat a principis de mes de març.