Els Bombers de la Generalitat han rescatat un escalador que ha quedat ferit en caure des de 30 metres a Rasquera (Ribera d'Ebre).  L'home ha ingressat a l'hospital amb un pronòstic reservat, ja que presenta politraumatismes. Afortunadament, les cordes de seguretat han amortit la caiguda i l'han pogut salvar.

Els fets han passat aquest dissabte a la tarda quan Emergències 112 va rebre una alerta. Els avisaven que un escalador havia caigut des d'una alçada de 100 metres a Rasquera, un municipi de poc més de 700 habitants de Ribera d'Ebre

Bombers Generalitat / Carles Palacio
Els Bombers de la Generalitat rescaten un home a Rasquera (Ribera d'Ebre): ha ingressat a l'hospital de Tortosa (Baix Ebre) amb un pronòstic reservat  / Carles Palacio

Els Bombers de la Generalitat rescaten un escalador a Rasquera

Quan els Bombers de la Generalitat han arribat fins al lloc dels fets, han pogut comprovar que la víctima és un escalador que havia caigut accidentalment a la zona de la Font de Múrria. S'han mobilitzat una dotació terrestre, un helicòpter amb els efectius del GRAE (Grup d'Actuacions Especials) i un sanitari.

L'escalador ha quedat ferit per politraumatismes en caure al vuit entre 20 i 30 metres. L'home estava penjat de les cordes de seguretat i enganxat a la paret, d'on no podia sortir a causa de les ferides. L'han pogut rescatar amb l'helicòpter i l'han traslladat fins a l'hospital Verge de la Cinta de Tortosa (Baix Ebre) amb un pronòstic reservat.

Rescaten un escalador que ha quedat ferit en caure des de 30 metres d'alçada a Rasquera (Ribera d'Ebre)/ Bombers de la Generalitat

 

"A Rasquera hem fet el rescat d'un escalador ferit que s'havia precipitat, entre 20 i 30 metres"

"A Rasquera hem fet el rescat d'un escalador ferit que s'havia precipitat, entre 20 i 30 metres, a la zona de la Font de Múrria (avís 15.46h)", expliquen els Bombers de la Generalitat en una piulada on han compartit el vídeo del rescat, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Els Bombers de la Generalitat demanen prudència al medi natural

Els Bombers de la Generalitat, el dissabte, van fer set rescats al medi natural.. Per aquest mateix motiu, han demanat als ciutadans que siguin prudents i que segueixin tots els consells de seguretat per poder gaudir a la naturalesa sense córrer cap perill.

L'agònic rescat d'una família excursionista: veu morir el seu pare i el seu germà petit en una allau

Fa unes setmanes, una excursió familiar a les muntanyes de Sidney (Austràlia) va acabar amb dues víctimes mortals: un pare i el seu fill de 9 anys. La mare ha quedat greument ferida i l'única supervivent que ha quedat il·lesa és la filla gran, una adolescent de 15 anys que ha explicat detalladament l'infern que ha viscut.