Una baralla multitudinària al centre de Perpinyà (França) amb quaranta joves implicats ha trasbalsat els veïns de la zona. La batussa s'ha produït aquest cap de setmana. 

De l'incident han participat una quarantena de joves, la majoria d'ells nois amb edats compreses entre els quinze i els setze anys. Els fets han tingut lloc a la plaça Gambetta, situada tot just davant de la catedral de Sant Joan Baptista, un dels principals monuments de la ciutat; la plaça es caracteritza per estar envoltada d'edificis i comerços, i per la font que hi ha al centre. La tarda d'ahir dissabte, aquesta idíl·lica plaça va convertir-se en un camp de batalla. 

Un testimoni ho ha gravat tot des de les altures

Un veí de la zona va enregistrar un vídeo en el qual mostra la brutalitat de la baralla. En les imatges es poden veure desenes de joves distribuïts en petits grups agredint-se els uns als altres. Un jove gairebé llança un patinet elèctric a un altre, i es pot apreciar a diversos nois donant-se puntades de peu i cops de puny, rodant per terra, essent sacsejats, etcètera. També es poden sentir els crits i insults que uns i altres es dediquen. Sortosament, no hi ha constància de víctimes ferides de gravetat. 

Un veí de la ciutat ha enregistrat la baralla multitudinària d'aquest migdia / Twitter

 

Segons indiquen els testimonis de la baralla a L'Indépendant, dos grups diferents de joves residents a la ciutat haurien començat a esbroncar-se durant una excursió a un balneari, tot i que el motiu de la disputa es desconeix. Durant el viatge de tornada van continuar barallant-se, fins que, un cop van arribar a Perpinyà, van decidir que passarien a les mans. Així és com aquests quaranta joves de quinze i setze anys acaben esbatussant-se amb tot el que poden al mig de la plaça del poble. La Policia Local de la ciutat va presentar-se al lloc dels fets alertada pels veïns i va dispersar els adolescents. No consta cap detenció, segons el diari francès. 

Els veïns de Perpinyà denuncien l'increment de baralles al carrer

Els habitants de Perpinyà fa temps que denuncien l'increment de la violència als carrers de la seva ciutat. Acabar amb la violència i la inseguretat que segons els veïns dominava la ciutat era una de les promeses que l'ara alcalde de la ciutat, Louis Aliot, del Rassemblement National (abans Front National, el partit de Marine Le Pen), va fer en el seu moment. Malgrat tot, des de l'ajuntament de la ciutat no s'han fet valoracions ni comentaris respecte dels fets ocorreguts.