Declara l'avi de 77 anys que ha entrat a la presó provisional per matar un lladre que va entrar a robar a casa seva a Ciudad Real. "No tenia altre remei: havia de defensar la meva vida", ha dit l'home als jutjats.

Un avi mata un lladre a Ciudad Real

Els fets es remunten al 31 de juliol quan un lladre, amb nombrosos antecedents policials, va entrar a robar a casa de l'avi. Segons explica l'acusat, vivia sol i, en veure el lladre amb una motoserra, va témer per la seva vida i el va disparar amb una escopeta per defensar-se i, en un d'aquests trets, el va matar.

El lladre tenia molts antecedents penals per delictes contra el patrimoni

Després de disparar al lladre, immediatament, va trucar a la Policia per informar dels fets i els va dir que hi havia una persona ferida a terra, que s'havia intentat defensar d'ell, ja que li volia robar i portava una motoserra. Immediatament, els policies es van desplaçar fins al lloc dels fets i van poder comprovar que el lladre, amb molts antecedents per fets similars, estava mort a causa d'un tret.

L'home va ser detingut per un presumpte delicte d'homicidi i, al cap de pocs dies, va ingressar a presó de manera provisional i preventiva acusat d'aquest delicte, fet que ha causat gran indignació a les xarxes socials, ja que moltes persones opinen que ha actuat en defensa pròpia.

L'avi a presó de manera provisional i preventiva per un delicte d'homicidi

Aquest dijous, ha anat a l'Audiència Provincial de Ciudad Real per declarar: "Havia de defensar la meva vida i el meu patrimoni", explica l'avi als jutges, que són els qui hauran de decidir si continua ingressat a presó de manera provisional o si el deixen en llibertat amb càrrecs.

Abatido Ciudad Real/ Okdiario

L'avi que va matar d'un tret un lladre que havia entrat a robar a casa seva ha declarat aquest dijous a l'Audiència Provincial de Ciudad Real / Okdiario

Pensen que la presó provisional és una mesura desproporcionada

De fet, segons explica l'advocat, el mateix dia dels fets, ja havien tingut "encontronazos"  i ha aprofitat l'ocasió per dir que l'avi "està molt afectat pels fets; ha perdut gairebé 10 quilos i, en l’àmbit psicològic, moltes vegades no sap el que està bé i el que està malament". A més, també ha afegit que l'home va actuar en defensa pròpia i que, per tant, la presó provisional és una mesura desproporcionada

Sigui com sigui, la investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets i, quan se celebri el judici, se sabrà si l'home de 77 anys és culpable d'homicidi o si queda en llibertat amb càrrecs per defensa pròpia.