Ha sortit a la llum una foto del lladre mort d'un tret a Ciudad Real: va entrar a robar a casa un avi i, aquest, per defensar-se, el va disparar. Es tracta d'un home amb molts antecedents penals.

Un lladre abatut d'un tret d'escopeta a Ciudad Real

Els fets van passar diumenge a la finca de Valdelobos, a la carretera de la Talaia a Ciudad Real. Tot va començar quan un lladre va entrar a robar a la finca de l'avi, de 77 anys.

El propietari, quan va veure que estaven intentant entrar a casa seva, va agafar una escopeta per defensar-se i va pegar tres trets i un d'ells va impactar sobre el lladre, que va morir a conseqüència dels fets.

Presó provisional i sense fiança per l'avi de Ciudad Real

L'avi ha ingressat a presó de manera provisional i sense fiança acusat d'un delicte d'homicidi, fet que ha causat gran indignació, ja que hi ha moltes persones que els sembla injust i que pensen que ha actuat en defensa pròpia.

El lladre té molts antecedents policials

El lladre abatut és un home de 35 anys, natural de Romania i que té molts antecedents policials per delictes contra el patrimoni, segons avança Okdiario, que ha tingut accés a una foto de l'home.

Ladrón Ciudad Real / Okdiario

El lladre mort a Ciudad Real és un home de 35 anys amb molts antecedents policials per robatoris amb violència / Okdiario

Detingut anteriorment per la Guàrdia Civil per robatoris amb força

L'home és molt conegut entre els policies per ser l'autor de diversos robatoris amb força a domicilis i normalment sempre delinquia a les mateixes zones. De fet, la Guàrdia Civil ja l'havia detingut anteriorment per fets similars.

El lladre hauria entrat anteriorment en una altra finca d'un dels germans del propietari de l'habitatge, però encara no s'han pogut corroborar aquests fets explica Okdiario.

Gran debat i indignació a les xarxes socials

Quan l'avi va passar a disposició judicial al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 5 de Ciudad Real, la jutgessa el va enviar a presó de manera provisional i sense fiança, fet que ha creat un gran debat a les xarxes socials. Mentre uns expliquen que els sembla just, ja que ha matat una persona, altres expliquen que no hauria d'estar a presó, ja que havia actuat en defensa pròpia.

Demanen la seva llibertat per actuar en defensa pròpia

Sigui com sigui, la investigació continua oberta i estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets i, quan se celebri el judici, se sabrà si l'home de 77 anys és culpable d'homicidi o si queda en llibertat per defensa pròpia. 

"Ha cooperat en tot moment i òbviament no fugirà de la justícia ni d'Espanya"

Segons explica l'advocat de l'avi, l'home encara està en xoc pels fets i no pot dormir pensant en els fets. A més, l'advocat ha aprofitat l'ocasió per explicar a Antena 3 que demanarà la llibertat del seu client, ja que "ha cooperat en tot moment i òbviament no fugirà de la justícia ni d'Espanya".