Tothom busca Martín Ezequiel Álvarez Giaccio, l'home que fa una setmana, presumptament, va assassinar el seu fill, un nen de 2 anys, en un hotel del Paral·lel de Barcelona. La foto de l'home, de 44 anys, nascut a Buenos Aires, és a totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra i s'ha difós també a totes les policies locals i Policia Nacional i Guàrdia Civil.

La recerca per localitzar-lo i detenir-lo segueix activa, però fa massa dies i ningú en sap res. Les darreres informacions el situen, la mateixa nit del crim, a l'Aeroport del Prat, però no consta que pogués embarcar en cap avió, si més no, amb la seva documentació.

Un segon assassí buscat pels Mossos: José Abel Paulino Rodríguez

Però el parricida de Barcelona no és l'únic presumpte assassí que la policia catalana té en cerca i captura. Tal com va avançar ElCaso.cat, els Mossos d'Esquadra també van darrere de José Abel Paulino Rodríguez, un home de 38 anys de nacionalitat dominicana, per la seva presumpta relació amb l'assassinat de Dary Luz Berrio Rodríguez, la seva parella sentimental, en un pis ocupat del carrer de Fernán Caballero, al barri de Campoamor de Sabadell.

El cos de la parella de l'home que busca la policia va aparèixer amb evidents signes de violència al pis que els dos compartien. Igual com en el cas del parricida de Barcelona, els Mossos d'Esquadra van difondre la fotografia de l'home pels seus canals interns. Tot i això, però, públicament no s'ha difós la fotografia. ElCaso.cat ha tingut accés a les imatges que tenen els investigadors i també a l'última informació facilitada pels testimonis del carrer de Fernán Caballero.

Anava amb texans foradats, una samarreta amb franges i duia una maleta vermella de grans dimensions, tot i això, evidentment, quan fa gairebé un mes del crim, segur que vesteix diferent.

Se'l busca encara a Catalunya i a Espanya

No es té constància que hagi sortit del país, si més no fent ús de la seva identitat. La policia, en la seva nota interna, relata dues coses també importants per la seva recerca: que pot fer servir altres identitats, com per exemple una a nom d'Eddy Javier Carvajal González, i també que pot ser perillós i que els agents, si l'identifiquen, cal que prenguin mesures d'autoprotecció.

Aquest primer de setembre els dos assassins que s'han pogut identificar encara no s'han detingut, segons han explicat els Mossos d'Esquadra, que insisteixen que tenen en marxa la recerca activa dels dos fugitius.

Dos assassinats més per resoldre

A Catalunya aquest 2021 han estat assassinades 30 persones -d'aquests, vuit han estat crims de violència de gènere amb dones mortes per la seva parella o exparella. La majoria dels crims s'ha pogut resoldre, si bé a més de les dues detencions aquestes, també queden dos assassinats per resoldre.

El 7 de febrer va aparèixer, cosida a ganivetades, una dona de 96 anys morta a casa seva, a Calella. Tot sembla indicar que una persona va entrar a casa de la Margarita, una coneguda àvia d'aquest municipi de la costa, per robar-hi, però es va ensenyar amb la dona gran clavant-li diverses ganivetades a l'esquena. Els Mossos d'Esquadra encara no han pogut resoldre el cas.

Tampoc s'ha pogut aclarir com va morir i qui va assassinar un jove de 35 anys, de nacionalitat marroquina, que va aparèixer sense vida al voral d'una carretera a Cabanelles, a l'Alt Empordà. El cos va aparèixer sense documentació, però els Mossos d'Esquadra el van poder finalment identificar. Tenia diverses contractures per tot el cos i un fort cop al cap, que va fer pensar, en un primer moment, que podria haver sigut víctima d'un accident de trànsit, però finalment es va descartar i s'investiga com un possible homicidi.