Aquest dilluns s'ha iniciat a l'Institut de Medicina Legal de Catalunya (IMLC) de Girona l'autòpsia de l'home, d'entre 30 i 40 anys, que va ser trobat mort aquest diumenge al matí en un camí de Cabanelles, a l'Alt Empordà. De moment, les proves forenses encara no han acabat, però tot apunta, segons fonts de la investigació, que va ser una mort violenta i que la víctima va rebre diversos cops i després va ser apunyalat a la zona del coll.

Sense els resultats finals de l'autòpsia els Mossos d'Esquadra encara no saben si investiguen un crim o un accident, tot i els primers avenços que s'han pogut fer aquest dilluns.

Trobat mort al voral d'una carretera

Al voltant de les dotze del migdia un ciclista va trobar un home estirat a terra al quilòmetre 5 de la GIP-5237, en aquest municipi. En un primer moment va semblar que l'home havia estat atropellat, però els Mossos d'Esquadra, en el moment de fer l'aixecament del cadàver, van veure algunes coses que no quadraven. La víctima, estrangera i originari del Magreb, no portava documentació, anava vestit amb una granota fosca i presentava dos talls al coll i una fractura al cúbit del braç esquerre.

El lloc on va ser trobat el cadàver feia pensar, en un primer moment, que la mort podria ser accidental, però els Mossos encara no ho veuen clar. Els agents d'Homicidis de l'Àrea d'Investigació Criminal (AIC) de Girona creuen que alguna cosa pot amagar el cos sense vida de la víctima.

Atacat a cops i amb una arma blanca, segons primeres hipòtesis

Les proves que s'han iniciat avui han de servir per aclarir-ho. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, però, les proves que s'han pogut fer a l'IMLC no són encara concloents. Caldrà esperar a més proves per saber si l'home, que per com anava vestit podia ser un treballador d'una de les nombroses granges de la vora, va ser assaltat o va morir en un accident de trànsit. Les primeres hipòtesis apunten a un atac a cops i després diverses ganivetades. Serà el jutjat d'Instrucció 7 de Figueres qui, quan es tingui tota la informació, en liderarà la investigació.

Fiesta ilegal Monistrol de Montserrat / Mossos d'Esquadra

Els Mossos investiguen el crim de Cabanelles

Entre les tasques que estan fent els Mossos, després de no trobar testimonis a la zona, més enllà del ciclista que va trobar el cadàver, és intentar identificar qui és el misteriós home que va aparèixer al voral del camí. Anava sense identificar, un fet que complica més la investigació en no poder resseguir els seus darrers passos o parlar amb persones del seu entorn.