Nou crim masclista a Catalunya. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta matinada a Sabadell un home de 60 anys i de nacionalitat espanyola que s'ha entregat a la comissaria de la policia catalana, acompanyat del seu advocat, i que ha explicat que a principis de setmana va matar la seva parella i la va amagar a casa seva.

L'home ho ha explicat a la policia, que ha activat un equip que s'ha desplaçat, aquesta nit, al pis que l'home compartia amb la víctima.

Els Mossos han trobat el cadàver de la dona al pis

Agents de Seguretat Ciutadana han accedit al pis, acompanyats dels advocats del presumpte homicida, i han confirmat que a l'interior d'un bagul, tal com havia explicat l'home, hi havia el cos de la dona, en un immoble de la Rambla a la zona centre de Sabadell.

Els agents han confirmat la troballa per emissora i l'home, que era a comissaria, ja sota custòdia policial, ha quedat formalment detingut acusat d'aquest nou crim, que tot sembla indicar que és un nou cas de violència masclista a casa nostra.

El cadàver de la dona, d'edat similar al seu botxí, presentava ferides d'arma blanca i evidents signes de violència i ja s'hi havia iniciat la  descomposició. La policia creu que el crim es va produir fa entre tres i quatre dies. Hi ha secret d'actuacions i la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la regió policial Metro Nord s'ha fet càrrec de les investigacions.

Sisena víctima de la violència masclista a Catalunya

Si es confirma aquest extrem, aquesta de Sabadell serà la sisena víctima de la xacra de la violència contra les dones a Catalunya aquest 2021. A l'abril van ser assassinades dues dones, una a Manresa i una altra a la Bisbal del Penedès. El mes de maig també dues dones van morir a mans de les seves parelles o exparelles, a Creixell i Corbera de Llobregat. I el passat mes de juny una dona va ser assassinada a casa seva per la seva parella, a Porqueres.

Segon assassinat en pocs dies a Sabadell

Els Mossos d'Esquadra, a més del crim masclista que s'ha conegut aquesta matinada, també estan investigant l'assassinat d'un home de 55 anys, el Pedro, mort a cops amb una barra de ferro pel seu cunyat en un pis del barri de Can Llong, el passat 10 de juliol. La policia catalana va rebre l'avís d'uns veïns que hi havia una baralla en un pis i quan hi van arribar van trobar el cadàver de l'home embolicat en un llençol i amagat al pis de la seva actual parella.

El cunyat del Pedro, i dues bessones, la parella del presumpte assassí i la de la víctima, van quedar detinguts, però es va deixar sense efecte la detenció de les dues dones mentre s'espera que avancin les investigacions. L'home sí que va ingressar a la presó. Els Mossos mantenen la investigació oberta.