El Jaime era un nen de 15 anys que va ser brutalment assassinat a mans dels Dominican Don't Play (DDP), una perillosa banda llatina de Madrid. Cinc mesos més tard del crim del carrer Atocha, per fi han aconseguit detenir els presumptes autors dels fets, que son tres membres dels Trinitarios, tots ells menors d'edat.

Els fets van passar la nit del 5 de febrer a la sortida de la discoteca Independece, situada al carrer Atocha de la capital espanyola. La víctima es deia Jaime Guerrero Messousi i el van matar a punyalades i a cops de matxet. La Policia Nacional va obrir l'operatiu Antibandes, ja que aquella mateixa nit hi va haver un altre crim al barri d'Usera vinculat a aquestes perilloses bandes.

Detenen tres menors pel crim del carrer Atocha

En un primer moment, van veure que hi havia vuit persones que, presumptament, havien participat en el crim del carrer Atocha. Després de cinc mesos d'investigació, aquest dimecres, han aconseguit detenir tres d'ells, tot i que no ha estat feina fàcil.

Gràcies a les declaracions dels testimonis que estaven al lloc dels fets, a l'anàlisi minuciós de les gravacions de les càmeres de seguretat de la zona i l'estudi d'una de les armes que van trobar al carrer Atocha, van poder identificar-los. A partir de llavors, els van estar vigilant fins que, finalment, aquesta setmana els han acabat detenint com a presumptes autors de l'homicidi.

Escorcollen les cases dels membres de les bandes juvenils

També han escorcollat els seus domicilis i han trobat armes blanques i altres elements identificatius que els vinculen amb la perillosa banda dels Dominican Don't Play (DDP). Després de passar a disposició de Fiscalia de Menors, dos d'ells han ingressat en un centre d'internament de menors i un altre ha quedat en llibertat amb càrrecs.

El Jaime era membre dels Trinitarios i el van matar com a "prova d'accés"

El Jaime era membre dels Trinitarios, una banda que està enfrontada amb els Dominican Don't Play (DDP). Segons les primeres investigacions, el crim d'aquest menor podria ser una "prova d'accés" a la banda contrària per tal que els pandillers demostressin que "son dignes d'entrar a la banda".

Tot i que l'entorn del Jaime el descrivien com una persona tranquil·la i que mai es posa en problemes amb ningú, tenia antecedents per robatoris amb violència. De fet, el dia que va ser assassinat portava un matxet amagat sota la roba. La investigació continua oberta i no es descarta que es facin noves detencions.