El nou detingut per l'assassinat de la Maria, la dona esquarterada en un contenidor de la Granada del Penedès (Alt Penedès) és la seva exparella, que havia estat a presó per maltractar-la i que tenia una ordre d'allunyament cap a ella. Segons les investigacions policials, ell la va matar i el germà de la víctima el va ajudar a desfer-se del cadàver.

En un primer moment, tot apuntava que l'assassí era el germà de la víctima, que va ingressar a presó de manera provisional i sense fiança com a presumpte autor dels fets. No obstant això, la investigació ha fet un gir de 180 graus i la hipòtesi principal és que l'assassí és la seva exparella, un home de 51 anys, violent i amb antecedents penals per violència de gènere que, després de passar a disposició judicial, també ha ingressat a la presó de manera provisional.

Cadaver la Granada / Cedida
El nou detingut per l'assassinat d'una dona a la Granada del Penedès (Alt Penedès) és la seva exparella, que havia estat condemnat per maltractar-la  / Cedida

El presumpte autor dels fets maltractava a Maria Carmen Ortiz Molina

No és la primera vegada que ingressa a presó. Ja hi havia estat anteriorment per maltractar a Maria Carmen Ortiz Molina, la víctima d'aquest crim. Quan va sortir del centre penitenciari, tenia una ordre d'allunyament cap a ella. No obstant això, se la va saltar i va anar a viure amb ella fins que la va assassinar. 

El germà de la víctima va llençar les restes de la víctima a les escombraries

En un primer moment, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació per desaparició, ja que el germà de la víctima va denunciar que a aquesta dona de 60 anys se li havia perdut el rastre en estranyes circumstàncies a Sant Sadurní d'Anoia (Anoia). Després de mesos d'investigació, el 4 de març, van detenir el germà de la Maria Carmen, ja que va llençar les restes de la dona esquarterada en un contenidor. 

La surrealista del germà de la Maria: "La vaig confondre amb un gos"

L'excusa que va posar el germà de la víctima va ser surrealista. Va explicar als agents que va anar a casa la Maria i que va veure que ella no estava a casa, però que hi havia unes bosses que feien molta pudor i que, pensant que era un animal mort, ho va llençar a les escombraries. Evidentment, aquesta explicació no va convèncer als mossos, que el van detenir per la seva relació amb la mort violenta de la víctima.

L'exparella de la Maria, a presó com a presumpte autor material del crim

El cas estava sota secret de sumari i el 27 d'abril van detenir la seva exparella com a presumpte autor material del crim. Així doncs, segons la investigació, aquest home va ser qui la va assassinar i el germà de la víctima el va ajudar a desfer-se del cos llençant-lo a les escombraries. De moment, es desconeixen les causes per les quals el germà de la dona assassinada hauria ajudat a l'assassí a desfer-se del cadàver.