"L'he apunyalat amb dos collons" van ser les primeres declaracions que el presumpte assassí de Cristina va fer als agents de la Policia Nacional quan aquests van arribar al lloc dels fets. El jutge que instrueix la causa per l'assassinat de Cristina, la veïna de Saragossa de 32 anys, ha decretat presó per al presumpte assassí, Adil Lazizi, un home de 47 anys, que ja havia estat condemnat prèviament per un altre assassinat masclista. El magistrat ha pres la decisió després de comprovar els indicis que apunten Lazizi com a presumpte autor del crim, així com les declaracions que ell mateix va fer a la Policia Nacional.

Els fets van ocórrer el passat 30 de maig al replà d'un edifici del carrer de l'Alegria, al barri de San José, a Saragossa. Cristina, que vivia en aquest mateix edifici, va ser presumptament assaltada pel seu veí, Azil Lazizi, qui portava una arma blanca. L'investigat va apunyalar múltiples vegades la víctima, que va morir a causa de l'atac. Els veïns de l'edifici van alertar la Policia Nacional en sentir els sorolls derivats de la baralla; quan van arribar els agents, van trobar el cadàver de Cristina i, al seu costat, al presumpte assassí, que també estava ferit. L'home va ser traslladat a l'hospital, on roman ingressat, encara que ha prestat declaració davant dels agents i el jutge.

Les primeres declaracions del presumpte assassí, incriminatòries

Un dels agents que es va personar al lloc dels fets va assegurar que les primeres declaracions del presumpte assassí no deixaven lloc a dubtes sobre la seva implicació en el crim. Tal com va afirmar l'agent, Lazizi va afirmar haver "apunyalat amb dos collons" la Cristina, tal com ha avançat Telecinco. El Grup d'Homicidis, que es va fer càrrec de la investigació d'aquest assassinat, també ha revelat les contradiccions de l'acusat, així com les proves que tenen contra ell. Tots aquests indicis han estat suficients perquè el jutge decretés l'ingrés a presó de l'investigat, una vegada tingui l'alta hospitalària.

Les contradiccions de l'investigat

L'home acusat d'haver apunyalat la jove aragonesa sosté una versió dels fets que no té a veure res amb la realitat, segons apunten els investigadors. Lazizi va afirmar als agents que la jove a qui presumptament va assassinar l'"assetjava" i se li "insinuava" constantment, i que l'agressió mortal va ser en "defensa pròpia". La versió de l'investigat és que Cristina li havia demanat en reiterades ocasions que se separés de la seva dona i que, com ell no li feia cas, la nit del 30 de maig la jove va trucar a la seva porta i li va clavar un ganivet a l'abdomen, per la qual cosa va haver de defensar-se. Va ser en aquest instant quan Lazizi va afirmar als agents: "Per descomptat, l'he apunyalat amb dos collons", segons recull Telecinco. També, quan els agents van arribar al lloc dels fets, l'investigat els va dir que tenien dos minuts per atendre'l: "Em moro, m'han matat".

Aquesta versió dels fets no concorda amb les ferides que presentava el cos de la víctima. Tal com apunta l'autòpsia, va ser Cristina la que es va defensar de l'atac, ja que el seu cos presenta marques i ferides en braços i mans, compatibles amb defensar-se. A més, tal com assenyala Telecinco, els amics i familiars de Cristina han confirmat que la jove no tenia cap relació amb el seu veí, a qui ni tan sols coneixia.

La policia sospita que l'acusat va matar la víctima en no poder violar-la

La Policia Nacional va considerar des d'un primer moment que l'assassinat podia tractar-se d'un nou crim masclista, i la seva principal hipòtesi és que Lazizi va matar la víctima perquè no va poder violar-la. Els agents sostenen aquesta versió perquè l'escena del crim revelava que s'havia produït una lluita, ja que hi havia sang a les parets, els mobles i el terra. A més, dins de l'immoble van trobar objectes pertanyents al sospitós, i l'arma blanca amb què es va acoltellar Cristina va ser reconeguda per la parella de Lazizi. Si es confirma aquesta hipòtesi, serà el segon crim masclista que Lazizi comet, ja que, l'any 2001, va assassinar amb el mateix modus operandi una noia francesa que va conèixer a Madrid.