Mes de maig negre a Espanya. Aquesta nit una dona ha estat assassinada amb arma blanca a Saragossa. Un home, el presumpte autor de les ganivetades mortals, ha estat detingut i ha ingressat a l’hospital Miguel Servet, ja que també ha resultat ferit. La Policia Nacional ha obert una investigació per aclarir els fets i confirmar, si és el cas, que l’agressor i la víctima mantenien una relació sentimental, un fet que implicaria que aquest nou assassinat seria el cinquè d’arrel masclista a tot l’Estat espanyol en pocs dies, convertint el mes de maig en una sagnia d’aquesta xacra violenta contra les dones.

Segons les poques informacions que s’han confirmat per part de la Policia Nacional, que n’ha assumit la investigació, amb agents del grup d’Homicidis de la capital de l’Aragó, l’agressió es va produir aquest dilluns al voltant de les deu de la nit, al carrer de l’Alegria, número 8, al barri de San José de la ciutat. Un veí va trucar al 112 alertant de sorolls i també de la presència d’una dona, ferida greu, al replà de l’escala.

La dona ja era morta

Quan la policia va arribar va trobar la dona, ja sense vida, amb diverses ferides per arma blanca. Va trobar també el presumpte agressor, d'origen magrebí, que va ser detingut, i que també estava ferit. Les investigacions hauran de confirmar si mantenien una relació sentimental. 

Maig negre: cinc dones assassinades

Si es confirma que es tracta d’un assassinat masclista, la dona de Saragossa, d’uns 30 anys, seria la dinovena assassinada a mans de la seva parella o exparella a Espanya aquest any 2022. Aquest mes de maig s’han assassinat quatre dones en pocs dies en diversos punts de l’Estat, tots confirmats com violència masclista.

S’ha confirmat que l’assassinat de Tomelloso aquest dilluns és violència masclista. El cas de Tomelloso se suma a l’assassinat d'una noia de 26 anys a Montemayor (Còrdova) el 22 de maig passat, la d'una dona de 50 a Tíjola (Almeria) divendres i la d'una altra de 51 aquest diumenge a Vélez-Málaga (Màlaga). Unes dades que són escandaloses.

Telèfon d’informació i assessorament a les víctimes de violència masclista

El telèfon 900 900 120 és el número d'informació i l'assessorament jurídic per a les víctimes de violència masclista i el seu entorn. Funciona les 24 hores, i disposa de professionals, advocades i psicòlogues que poden contactar amb serveis d'emergència, si és necessari.

Les persones que accedeixin al servei poden expressar-se en 124 llengües, entre les quals hi ha el català, el castellà, l'anglès, el francès, l'alemany, l'italià, el rus, l'àrab, el romanès, el croat i el xinès. El número és gratuït i no deixa rastre a la factura telefònica, encara que pot quedar registrat en certs terminals i s’haurà d’esborrar l’historial.