La Policia Nacional es troba investigant un possible cas de feminicidi ocorregut a Benajarafe (Màlaga) aquesta mateixa matinada. Un home de 52 anys està detingut per, presumptament, matar a la seva parella a punyalades a la casa que ambdós compartien. La dona havia denunciat prèviament el seu marit per violència de gènere, però el seu cas era inactiu des de feia més de deu anys.

Els tràgics fets han tingut lloc aquesta matinada en la urbanització La Sirena, ubicada a Benajarafe, el nucli poblacional de Vélez Málaga. A les 00.40 de la nit, el servei d'Emergències Andalusia rebia la trucada desesperada d'una dona que presumptament estava sent agredida pel seu marit i demanava ajuda, segons ha detallat Diari Sud. Els operadors van mobilitzar ràpidament a la policia i als serveis sanitaris cap al domicili en el qual la parella convivia com okupes.

Dubten sobre si l'acusat va intentar suïcidar-se o fugir

El sospitós d'haver assassinat a punyalades la seva dona aquesta matinada va intentar, presumptament, treure's la vida després del crim. Tal com ha pogut saber Diari Sud, el presumpte assassí va intentar penjar-se, però la corda amb què pretenia fer-ho es va trencar i va provocar la ruptura d'ambdós turmells de l'individu. Una altra versió dels fets és que l'acusat va intentar fugir per l'estenedor de la roba i, en trencar-se la corda i caure, es va trencar els dos turmells. En tot cas, l'home es troba hospitalitzat i custodiat per agents de la Policia Nacional.

Els sanitaris van intentar salvar la vida de la dona

En arribar al lloc dels fets, els sanitaris van poder comprovar que la dona encara estava conscient, si bé presentava multitud de ganivetades i una gran pèrdua de sang. Mentre l'atenien, segons ha pogut saber Diari Sud, la dona es va esvanir i va entrar en parada cardiorespiratòria, per la qual cosa van intentar reanimar-la mitjançant la RCP fins que arribés l'ambulància medicalitzada. Desafortunadament, els esforços van ser en va, i la dona va morir a causa de les múltiples punyalades que presumptament el seu marit li va assestar.

La víctima havia denunciat la seva parella per maltractaments

La dona havia interposat una denúncia contra la seva parella, el presumpte agressor, per violència de gènere. De fet, la víctima va entrar el 2008, farà catorze anys, a la base de dades del Sistema Viogén, el sistema de seguiment integral en els casos de violència de gènere, segons ha confirmat la Delegació del Govern a Andalusia. El seu cas, que ha estat inactiu durant més de deu anys, ha tingut el pitjor dels desenllaços.

Setzena víctima mortal el 2022

Segons xifres del Ministeri d'Igualtat, de confirmar-se que aquest cas d'assassinat correspon a un feminicidi i cas de violència de gènere, serien ja setze les dones que aquest any 2022 han estat assassinades en mans d'un home. L'any 2021, 47 dones van ser assassinades, de les quals nou havien denunciat prèviament. La xifra total de dones assassinades en els últims dinou anys per violència de gènere és de 1.145, si bé no és comptabilitzada la víctima d'aquest últim presumpte cas de feminicidi.