Han sortit a la llum els detalls de la vida secreta del Nelson, el presumpte assassí d'homosexuals en sèrie de Bilbao (Biscaia). Aquest jove de 26 anys té parella, treballava com a repartidor de pollastre i el seu entorn proper el descriu com "un noi normal, educat, treballador, obedient i gens conflictiu". Actualment, està a la presó com a presumpte autor de quatre morts violentes i hi ha una investigació oberta per esbrinar si hi ha més víctimes. 

Nelson David, de 26 anys i de nacionalitat colombiana, tenia una doble vida. Treballava com a repartidor en una rostisseria de la seva sogra, que està convençuda de què és innocent, una teoria que no comparteix la investigació de l'Ertzaintza ni el jutge que l'ha enviat a presó provisionalment. La Mónica, la mare de la seva parella, el defineix com una persona treballadora, molt educada i que mai es posava en problemes. 

"Sempre estava disposat a ajudar-me"

"Portava els encàrrecs als clients. També anava a la fruiteria i a comprar algun producte que necessités. Sempre estava disposat a ajudar-me", explica la dona a El Español. De fet, va ser aquesta dona qui el va animar a presentar-se a comissaria per donar explicacions sobre aquest "malentès".

Així doncs, es va presentar en una comissaria d'Irun (Guipúscoa) dient que era innocent, però tenint en compte la gravetat dels fets, les proves i els indicis, el van detenir com a presumpte autor de quatre assassinats i dues temptatives d'homicidi.

Contactava amb les víctimes a través d'una aplicació de cites

El testimoni d'un home que va aconseguir fugir d'aquest presumpte assassí va ser clau. Segons les investigacions policials, l'home contactava amb les víctimes a través d'una aplicació de cites, quedava amb ells, els drogava amb èxtasi líquid per aconseguir les contrasenyes dels seus comptes bancaris i, posteriorment, els matava. 

Ertzaintza / Europa Press
L'Ertzaintza investiga quatre morts violentes a Bilbao (Biscaia): el presumpte autor dels fets es diu Nelson David i ha ingressat a presó de manera provisional  / Europa Press

El testimoni d'un supervivent, clau per a la investigació de l'Ertzaintza

El supervivent del Nelson havia quedat amb aquest home amb anterioritat per mantenir relacions sexuals. Un dia aquest home li va oferir èxtasi líquid, però la víctima es va negar a prendre'n. Va ser llavors quan el va intentar matar estrangulant-lo i quan va veure que els veïns sentien els crits, va fugir del lloc dels fets, però es va deixar la motxilla amb la documentació i la droga, que van ser proves claus per la investigació de l'Ertzaintza.