Una discussió per diners. Aquest va ser el detonant perquè Jesús P.H. matés la seva parella Juana Canal, l'esquarterés i es desfés del seu cadàver enterrant-lo en un paratge de la província d’Àvila. Així ho ha explicat el detingut davant la titular del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Àvila en una nova declaració després les tres que ja havia fet aquest dijous davant els investigadors policials. L’assassí s’ha mantingut en la tercera versió que va donar als policies assegurant que la va matar sense voler. En la segona, havia declarat que se l’havia trobat morta i ell només s’havia desfet del cos.

L’assassí confés de Juana Canal la va matar després d’una discussió per diners

L’autor confés del crim ha explicat amb tots els detalls com va anar aquella nit, què va passar i perquè la va matar. Jesús P.H., que actualment té 53 anys, ha afirmat que la nit del 22 al 23 de febrer de 2003 van tenir una forta discussió per diners. Ella els hi demanava, però es negava a donar-li perquè “se’ls gastava en alcohol i es posava molt violenta”. Segons la seva versió, la dona li va cremar la mà amb una cigarreta i després va agafar-li la recaptació que havia obtingut aquell dia amb el seu taxi, es va tancar al lavabo i va tirar els diners pel vàter.

Juana va trucar a la policia i una patrulla es va desplaçar fins al domicili que la parella compartia al barri de Ciudad Lineal de Madrid. Els agents van actuar en l’àmbit de la violència domèstica, ja que el 2003 encara faltava un any perquè s’aprovés la Llei de Violència de Gènere. Els agents van comprovar el que estava passant, però van marxar sense fer cap diligència. Segons el Jesús, els va dir que ja s’estaven tranquil·litzant, que ara ell agafava la maleta i marxava de casa. Els agents van cometre l’error de creure’l i marxar com si res, sense saber el què estava a punt de passar.

Un cop els policies se n’havien anat, la discussió entre el Jesús i la Juana va continuar. L’assassí confés ha explicat a la jutgessa que ell va començar a fer la maleta per marxar com li havia dit als agents, però que ella el va començar a colpejar. Per a defensar-se li va donar un cop amb el braç i ella va caure a terra. Aleshores, detalla l’autor del crim, va seguir fent la maleta i va fer dos viatges al carrer. Quan va tornar a pujar va veure que la Juana seguia immòbil a terra, amb els ulls ben oberts, les pupil·les dilatades i no tenia pols. Havia mort en caure després del cop que li havia donat.

Jesús assegura que la va matar per accident i va desfer-se del cadàver perquè no el creurien

La confessió davant la jutge és confusa, però molt similar a l’última versió que havia donat als investigadors policials. Assegura que ell estava allà, que la va matar accidentalment i que no la va socórrer. El Jesús explica que com que la policia acabava d’estar a casa seva per la discussió i ara la Juana estava morta, ningú es creuria que ho havia fet sense voler. Per això, va esquarterar el cos amb un ganivet dins la banyera tallant-lo en dues parts. Després les va ficar en dues maletes, les va col·locar al maleter del seu taxi i les va portar al paratge de Navalacruz, a Àvila, on els seus pares tenien una finca rural.

Allà, on 19 anys després del crim van aparèixer algunes restes òssies de la Juana, va fer dos forats a terra i va enterrar el cadàver. Després es va desfer de les maletes llençant-les a un contenidor de la brossa a Alcalà d’Henares. Ara, els investigadors estan pentinant la zona on l'assassí confés assegura que va deixar el cos per trobar les restes mortals de la Juana que encara queden per descobrir.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 3 d’Àvila ha decretat l’ingrés a presó de Jesús P.H., que ha estat enviat al centre penitenciari de Brieva per després ser traslladat a la presó de Segòvia. El cas, ara, passa al Jutjat Degà de Madrid, que és el que correspon a la regió on es va produir l’homicidi l’any 2003. L’advocat de la família de Juana Canal, Juan Manuel Medina, ha comentat a la sortida dels jutjats que l’acusat ha contestat totes les preguntes que li han fet i en cap moment s’ha mostrat penedit del que havia fet.