Arbo (Pontevedra) està de dol per la tràgica mort d'un pare i el seu fill de 10 anys en una excursió familiar. Han mort arrossegats pel corrent del riu Miño i la Guàrdia Civil ha obert una investigació per esbrinar les causes d'aquest fatal accident, que han causat gran commoció a Vigo, que era la ciutat on vivien les víctimes.

Els fets van passar el dissabte a Arbo, un municipi de Pontevedra molt a prop de la frontera amb Portugal. Uns pares van decidir anar a passar el dia al riu Miño amb els seus dos fills. De cop i volta, al nen de 10 anys li va caure una sandàlia a l'aigua i el corrent el va començar a arrossegar.

El pare intenta rescatar el seu fill de 10 anys del corrent del riu

Va ser en aquell moment quan el pare, un home de 42 anys, va entrar a l'aigua per rescatar el seu fill i, de fet, segons explica La Voz de Galícia, fins i tot l'hauria aconseguit agafar, però malauradament, el fort corrent els va arrossegar per l'aigua. Immediatament, van alertar a Emergències 112 i els agents de la Guàrdia Civil es van desplaçar fins al lloc dels fets.

Van intentar reanimar al pare, però va acabar morint

Van localitzar el pare viu, però amb signes d'ofegament. El van intentar reanimar, però, malauradament, no van poder fer res per salvar-li la vida i va acabar morint. Al llarg de la tarda de dissabte, van intentar localitzar el menor que, igual que el seu pare, se l'havia emportat el corrent del riu

Troben el cadàver del menor l'endemà a Arbo, Pontevedra

El diumenge a la tarda, la pitjor de les hipòtesis es va complir: van trobar el seu cadàver a uns 350 metres d'on va desaparèixer. En el rescat, hi van participar els bombers de Portugal, veïns de la zona, pescadors i tota mena de voluntaris, però tot i els esforços, l'han trobat sense vida.

Guardia Civil recurso / Europa Press
Una excursió familiar a Arbo (Pontevedra) acaba de la pitjor manera possible: un pare i el seu fill de 10 anys moren arrossegats pel fort corrent del riu / Europa Press

La Guàrdia Civil obre una investigació per saber les causes de l'accident

La Guàrdia Civil té una investigació oberta per esbrinar les causes d'aquest fatal accident i, segons les primeres hipòtesis, el corrent era molt fort. La mare del nen i l'altre fill, afortunadament, no van entrar a l'aigua i han quedat il·lesos.

L'agònic rescat d'una família excursionista: veu morir el seu pare i el seu germà petit en una allau

Fa unes setmanes, una excursió familiar a les muntanyes de Sidney (Austràlia) va acabar amb dues víctimes mortals: un pare i el seu fill de 9 anys. La mare ha quedat greument ferida i l'única supervivent que ha quedat il·lesa és la filla gran, una adolescent de 15 anys que ha explicat detalladament l'infern que ha viscut.