Una excursió familiar a les muntanyes de Sidney (Austràlia) ha acabat de la pitjor manera possible: una allau de terra ha matat el pare i el fill, de 9 anys. La mare i el fill mitjà també han quedat atrapats per l'allau, però els han aconseguit rescatar, tot i que estan lluitant entre la vida i la mort. L'única supervivent que ha quedat il·lesa és la filla gran, una adolescent de 15 anys que ha explicat amb tota mena de detalls l'infern que ha viscut.

Es tracta d'una família del Regne Unit que havien anat a passar uns dies de vacances a Austràlia. A prop de Sidney, la capital, hi ha una zona d'excursions molt coneguda, les famoses Blue Montains. El que havia de ser una agradable excursió en família es va acabar convertint en un infern: mentre estaven passejant, els va arrossegar una allau de terra.

Pare i fill moren a l'acte: la mare i el germà mitjà entre la vida i la mort

El pare i el fill de 9 anys van morir a l'acte. La mare i el fil mitjà, de 14 anys, van sobreviure, però estaven completament atrapats per la terra. L'adolescent de 15 anys, que va quedar il·lesa, va lluitar amb totes les seves forces per poder treure els seus familiars de l'allau, però no ho va aconseguir

L'adolescent de 15 anys recorre el bosc sencer per demanar ajuda

Estaven en una zona de molt difícil accés, sense cobertura i sols. La noia estava incomunicada i no hi havia manera de demanar ajuda. Així doncs, va començar a córrer pel bosc demanant auxili i, quan ja feia dues hores que demanava ajuda, finalment, va poder demanar ajuda.

Els equips de rescat es van desplaçar fins al lloc dels fets i van poder comprovar que el pare i el nen de 9 anys havien mort a l'acte esclafats per la terra. La mare i el nen de 14 anys tenien ferides molt greus al cap i a l'abdomen i, immediatament, van ser traslladats a l'hospital en estat crític i, actualment, estan lluitant entre la vida i la mort. 

Rescate Blue Montains / Youtube

Un pare i el seu fill de 9 anys moren per una allau de terra en una excursió a Sidney (Austràlia): la mare i el germà mitjà estan crítics a l'hospital / Youtube

"El lloc és extremadament perillós i inestable, els bombers han treballat en condicions molt dures"

"El lloc és extremadament perillós i inestable, els bombers han treballat en condicions molt dures", explica el cap de la Policia de la zona de Blue Montains. La víctima ha explicat als agents amb tota mena de detalls l'infern que ha passat i, tot i que no està ferida, està en estat de xoc i molt anguniada pel tràgic succés. 

La zona on han passat els fets és molt perillosa, ja que els dies anteriors a la tragèdia havia plogut, fet que ha provocat els despreniments de terra, uns fets molt importants que la família no va tenir en compte a l'hora de seleccionar la ubicació per l'excursió.