Els familiars dels 15 desapareguts en l'incendi de València viuen hores d'absoluta angoixa i incertesa sense saber on estant els seus éssers estimats. Tot i que el més probable és que quedessin atrapats entre les flames i que perdessin la vida dins l'edifici, encara no s'ha trobat els cossos i, mentre no hi hagi la confirmació de la seva mort, encara mantenen un petit desig d'esperança que puguin seguir amb vida i estiguin ingressats a un centre hospitalari i no els hagin informat. 

🔴 EN DIRECTE | Evolució de l'incendi en un edifici de València

Els bombers i la policia han accedit a l'interior de l'edifici i estan inspeccionant habitatge per habitatge buscant possibles víctimes mortals. Es preveu que siguin treballs llargs que s'allarguin durant tot el dia, ja que l'estructura de l'edifici ha quedat molt malmesa per les flames i s'ha d'anar assegurant de manera progressiva per garantir la seguretat dels efectius dels serveis d'emergències. De moment, s'ha pogut confirmar ja la mort de deu persones, que encara no han pogut ser identificades, i s'està buscant una quinzena de desapareguts, entre els quals hi hauria menors d'edat.

Una de les desaparegudes va trucar a la família dient que estava atrapada

A poc a poc es va esbrinant qui són les persones de qui no se sap res des de l'incendi iniciat aquests dijous a la tarda. Entre elles hi ha una dona d'Alzira que vivia a l'edifici i que quan es van iniciar a les flames va trucar a la família per alertar-los de l'incendi i els va explicar que estava atrapada i tenia problemes per escapar del seu pis, tal com apunta Levante-EMV. Des d'aleshores, cap dels seus éssers estimats ha tingut notícies seves i no saben si va aconseguir fugir.

Entre els desapareguts també hi ha la Pilar, una professora de filosofia en un institut de València, on treballava des de feia més d'una dècada. Aquest divendres no s'ha presentat al centre escolar i el seu nom no consta entre les persones ferides ni entre les que van haver de ser desallotjades. La dona, que estava a punt de jubilar-se, vivia a l'àtic de l'edifici incendiat i no se sap res d'ella des d'aquest dijous a la tarda. Tant els seus companys com els seus alumnes estan impactats i l'institut ha decidit activar el protocol per aquest tipus de casos, ja que, tot i que mantenen un fil d'esperança, es temen el pitjor.

Els familiars dels desapareguts entreguen mostres d'ADN per identificar-los

Per tal de poder identificar les víctimes, s'ha muntat un dispositiu al Centre de Turisme de la Generalitat Valenciana en el qual s'atenen els familiars i se'ls informa dels passos a seguir i se'ls recull mostres d'ADN per a poder-les comparar amb les restes mortals que puguin ser localitzades a l'interior de l'edifici calcinat. D'altra banda, el jutge degà de València i la Conselleria han preparat un dispositiu per reforçar el jutjat de guàrdia, coordinar-se amb els forenses i garantir l'atenció i l'acompanyament a tots els afectats, a través de l'Oficina d'Atenció a les Víctimes (OAVD) que està situada a la Ciutat de la Justícia.