L'incendi de l'edifici de València serà, molt probablement, un dels més virulents que s'han produït a Espanya des del 1992. Però podria haver estat una tragèdia encara més gran si no arriba a ser per una persona: el Julián. El conserge d'un dels blocs residencials que han cremat aquesta nit, en la cruïlla entre les avingudes del General Avilés i del Mestre Rodrigo, ha estat un heroi sense capa. Molts dels veïns afectats han relatat durant les últimes hores com l'home va anar porta per porta avisant-los quan va adonar-se que les flames s'estaven expandint per la façana.

🔴 EN DIRECTE | Evolució de l'incendi en un edifici de València

 

Julián i la ràpida actuació en l'incendi

Pel que sembla, el Julián va anar pràcticament porta per porta alertant els veïns que allò es convertiria en una foguera i, amb aquesta acció, en va salvar molts de morir a l'incendi. Així ho han explicat diversos testimonis a TardeAR, que ja el coneixen com "el seu àngel de la guarda". El conserge ha explicat a la COPE que "el foc va cremar tot l'edifici molt ràpidament i hi havia molt fum", es va estendre molt ràpid i "va córrer molt". Es va adonar que alguna cosa passava per casualitat, mentre feia la seva feina: "Vaig pujar a la setena planta perquè pels halògens sortia fum, però després el foc ja era a la planta vuit", ha asseverat.

El foc ja era allà, havia de prendre una decisió ràpida i va ser la correcta: "Em vaig dedicar a baixar a buscar la gent", ha relatat al mitjà citat. Porta per porta va anar avisant tots els veïns que va poder, encara que admet que pensava que només es cremaria l'habitatge on es va originar el foc i no tot l'edifici. El Julián ha assegurat que els "bombers van venir de seguida", aquest va ser el moment en què ja no va poder continuar pujant, mentre els efectius lluitaven per contenir les flames, aquestes devoraven tot el bloc.

Els bombers i la policia busquen possibles víctimes

En qualsevol cas, segons han apuntat diferents mitjans de testimonis directes i veïns, el conserge va evitar una tragèdia encara més gran. Aquest heroi sense capa, no obstant això, és realista i sobre la quinzena de desapareguts, a l'entrevista amb la COPE, assenyala directament l'edifici i sentencia: "No estan desapareguts, són allà".

Hi ha gent que no va poder sortir. Per això, una vegada controlat el foc, els bombers i la policia científica han començat a accedir a l'edifici aquest divendres al migdia a la recerca de possibles víctimes i per comprovar l'estructura, de la qual només n'ha quedat l'esquelet.