Andrew Gillon, de 59 anys, era tan sols un home escocès fins que va saltar a la fama per ser un dels agraciats per la loteria anomenada Postcode Lottery, que distribueix premis milionaris entre els habitants de districtes d'Escòcia. Tanmateix, poc abans de conèixer el resultat i la increïble notícia que havia guanyat, va morir de forma tràgica en caure per les escales de casa d'un amic seu. Ara la seva família ha rebut el premi en el seu honor.

L'home que va morir abans de saber que havia guanyat la loteria

Aquesta setmana, la família de l'home, que era avi, ha recollit la seva part del premi de 9,45 milions d'euros en nom d'Andrew Gillon, que ells consideren un "últim regal de papa". L'afortunat, de 59 anys, havia guanyat la Postcode Lottery poc abans de caure per les escales de casa d'un amic en la qual celebraven la nit de Cap d'Any el desembre passat. Després de diversos dies a l'UCI, durant una operació al coll, moria finalment el dia 7 de gener a l'hospital Queen Elizabeth de Glasgow.

Va ser després de la seva mort quan van trobar un sobre daurat a casa seva, en el qual s'explicava que els veïns de Wishaw havien guanyat un total de 9,45 milions d'euros, sortint a 9.683 euros per persona. Tanmateix, Gillon mai no va poder saber la genial notícia i la seva filla Lisa Thomas, de 32 anys, va explicar que els guanys eren com un últim regal del seu pare, que en ocasions anteriors li havia dit: "No riuràs tant quan guanyi".

Cau per les escales i mor poc abans de guanyar gairebé 10.000 euros

I és que, en declaracions als mitjans locals, la dona, mare de tres nens, detallava que es va estar rient del seu pare Andrew per Nadal quan va rebre una felicitació de la loteria en què participava des de feia anys, a la qual cosa ell va contestar: "Bo, no riuràs tant quan guanyi". Efectivament, com ella mateixa confessava, no estava rient, "estava plorant". Després, quan es va assabentar que havia guanyat el premi, es va sentir "devastada al principi" perquè només podia pensar en "l'emotiva trucada de telèfon per dir-me que havia guanyat i sé que el seu primer pensament hauria estat reservar vacances per a tothom".

Loteria / Pixabay

L'home va guanyar la loteria, però va morir hores abans d'assabentar-se del resultat / Pixabay

Ara, continua relatant, "encara em sento trist que no sigui aquí per gaudir d'això amb nosaltres, encara que també estic emocionada per ell i estic segura que ha tingut alguna cosa per veure amb això. Hi ha hagut tants signes des que ens va deixar, estic segura que ens està mirant i dient 't'ho vaig dir'". La Lisa ha recollit en nom seu el premi, de gairebé 10.000 euros, i assegura que el més segur és que l'utilitzin per anar-se'n de vacances, com ell hagués volgut.

La seva família recull el premi en nom seu i se'n va de vacances a la seva salut

Així ho explicava als mateixos mitjans: "Encara no hem parlat sobre el que farem exactament amb tots els diners, però probablement anem de vacances a Florida, on em vaig casar i on tinc moltíssims records bonics amb el meu pare". Detallava que havien anat almenys cinc vegades junts, encara que mai sense el seu pare, que sap que serà "un cop dur", encara que recalca que "és on ell hagués volgut anar".

Finalitzava explicant que quan van trobar el sobre, encara sense saber quant havien guanyat, es va emocionar pensant en ell i va assegurar que "fins i tot si hagués estat el mínim, de 1.196 euros, el meu pare s'hauria tornat boig d'alegria".