Un home de 67 anys ha estat condemnat a dos anys de presó per violar una jornalera i donar-li una pallissa a Múrcia. L'home, murcià, va admetre en dependències judicials que havia agredit sexualment la seva empleada, que va ser contractada mitjançant una empresa de treball temporal per a la collita d'albercocs a la finca en la qual l'home detingut era l'encarregat, segons informa El Periódico.

L'home va agredir la víctima en una furgoneta

Els fets van tenir lloc el maig de 2019, quan la víctima i l'agressor van decidir quedar un dia. L'home va recollir la dona en el municipi d'Archena amb la seva furgoneta i la va portar a una finca de Yéchar, a Mula, on va parar. Ella, sorpresa, li va preguntar què feien allà, al que el detingut va respondre: "Calla. Si no vols problemes amb mi, fes el que jo et demani". Aleshores, la treballadora va manifestar la seva intenció de marxar i va ser quan ell "li va clavar una empenta i la va introduir a la part posterior de la furgoneta, intentant la dona defensar-se en diverses ocasions, sense èxit, a causa dels cops que l'acusat li pegava a la cara, alhora que l'agafava del cabell," segons recull la sentència. Tot seguit, la va violar, mentre la insultava: "Ets una puta: si has quedat amb mi i has pujat al cotxe, ja sabies el que anava a passar". La va tornar a agredir i li va dir: "Vesteix-te i no diguis res, que ningú et creurà". "Si dius alguna cosa d'això, tant tu com els teus paisans perdreu la feina", va afegir.

L'ancià haurà d'acudir a un curs d'educació sexual

La víctima va ser traslladada a l'hospital amb diverses lesions a causa dels durs cops propiciats pel detingut. Posteriorment, va acudir a dependències policials per denunciar els fets. Els agents van localitzar l'agressor i van procedir a la seva detenció. El jutge de guàrdia va decretar presó provisional, on va estar mig any. Tres anys després, el cas arribava a l'Audiència Provincial de Múrcia, però no es va celebrar el judici per un acord entre les parts. En virtut d'aquesta conformitat, el subjecte va reconèixer els fets i es va conformar amb les penes pactades. El cas es va declarar vist per a sentència per estricta conformitat de les parts, per la qual cosa la sentència va ser ferma.

L'ancià és condemnat a dos anys de presó per un delicte d'agressió sexual, amb els atenuants de reparació del dany, ja que abans del judici va lliurar 6.000 euros a la víctima en concepte de responsabilitat civil i de confessió tardana.

A més, tampoc no podrà aproximar-se a menys de 500 metres de la dona. El jutge també ha decidit que l'home passarà 5 anys en règim de llibertat vigilada i haurà d'assistir a un programa formatiu d'educació sexual.