La sentència dictada per l'Audiència Provincial de Màlaga ha absolt d'anar a la presó a dos policies municipals d'Estepona (Màlaga) que van abusar sexualment d'una noia de 18 anys el juny de 2018, segons informa El Periódico. Els dos agents, Juan Carlos Galván i Vicente Peña, coneguts popularment com a 'Ken' i 'El Trilero', de 40 i 41 anys, han estat expulsats del cos de policia. La justícia considera que és suficient castigar-los amb un curs de reeducació sexual i una indemnització a la víctima de 80.000 euros. La condemna ha estat suspesa com a part d'un acord amb la seva víctima, que ha evitat arribar a judici.

La víctima passava les seves vacances de final de curs

Segons recull la sentència, la jove va anar amb dos amics a la costa malaguenya per celebrar les seves vacances d'estiu una vegada acabats els estudis i la prova d'accés a la universitat. Els tres joves van viatjar amb cotxe des de Madrid. Després de sortir de festa a la discoteca Mosaic, els amics es trobaven afectats per l'elevat consum d'alcohol, especialment ella, ja que no era bevedora habitual. Segons descriuen els magistrats, la noia "trontollava i li costava parlar amb fluïdesa".

Els policies van anar a l'apartament per veure la noia

Els joves van sortir del local cap a les sis del matí. En agafar el cotxe per tornar a l'apartament, van veure un cotxe de la policia municipal d'Estepona fent l'alto. El jove conductor va aparcar, dos agents van baixar del vehicle oficial i els van preguntar si portaven cap tipus de droga. En aquell moment, van demanar a la noia que els donés el número del seu telèfon mòbil, a la qual cosa ella es va negar. Però el seu amic sí va deixar el contacte a un dels policies per recuperar el seu cotxe i evitar ser multat. Els tres joves van marxar amb taxi.  Al cap d'una estona, els policies es van presentar, amb uniforme però en un cotxe privat, al domicili. Els agents volien veure la víctima, però aquesta preferia anar-se'n a dormir. Tanmateix, els policies van insistir.

La noia, que tenia 18 anys, ha patit estrès posttraumàtic i, segons la sentència, va necessitar tractament farmacològic i psicoterapèutic. Ha acceptat l'acord perquè no volia reviure aquell malson de la nit del 9 de juny de 2018, segons expliquen fonts del cas. Un dels policies li va treure la clau de l'apartament al noi i els va ordenar a tots que pugessin. La investigació havia revelat que un dels policies havia dit: "Bé doncs, com es comença una orgia?".

Cocaïna, tocaments i una penetració sense preservatiu

Dins de l'apartament, els policies van aprofitar la seva autoritat com a agents de la llei i van treure cocaïna. També van començar a despullar la víctima i un d'ells la va tombar a sobre de la cuina. És aleshores quan va començar el malson per a la jove. L'agent de policia va decidir fer-li tocaments als pits i li va introduir "diversos dits a la vagina". La noia no va posar cap resistència per por i va ser sotmesa a una penetració vaginal sense preservatiu, segons recull la sentència. En veure el que estava passant, l'altra companya va sortir de l'apartament per buscar ajuda. Un infermer que es trobava en un local proper va avisar la Policia Nacional.

Absolts d'anar a la presó

Per tots aquests fets, la fiscalia demanava 30 anys de presó per als dos agents de la policia municipal. Tanmateix, la sentència condemnatòria els deslliura d'anar a presó amb la condició d'assistir a un curs d'educació sexual i una indemnització, a més de no poder tornar a treballar mai més com a agents de la llei.