Alerta per una nova estafa d'adopció i compra de gossos que et podria buidar les butxaques. Són moltes les persones que han estat víctimes d'aquest tipus de "negocis", on et demanen centenars d'euros per animals que mai arriben.

Com són les estafes de compra i adopció d'animals per internet

Es tracta d'un tipus d'estafa que es du a terme per portals de compravenda d'internet. El modus operandi dels estafadors acostuma a ser sempre el mateix: es posen en contacte amb la víctima, que està buscant un gos, li demanen diners per avançat fruit de les despeses d'adopció o de la mateixa compra i, quan ja tenen els diners, desapareixen.

"Vaig pagar 120 euros per un gos que no va arribar mai"

Els estafadors fan tot el possible perquè sembli 100% real, enviant fotos i vídeos dels animals. En el cas de les adopcions, primer els demanen diners per transportar la mascota fins al seu nou propietari. Després, torna a demanar diners per la vacunació i el microxip i, finalment, desapareix i l'animal no és entregat mai. "Vaig pagar 120 euros per un gos que no va arribar mai", explica una de les víctimes d'aquesta estafa a La Sexta.

Perro de agua / PxHere

Alerten d'una nova estafa per internet per la compra i adopció d'animals de companyia que et podria buidar les butxaques / Pxhere

En el cas dels compradors d'animals, el modus operandi és molt similar al de l'adopció. Els estafadors s'asseguren de crear un clima de confiança amb la seva víctima i, quan aquesta ja s'ha decidit a comprar l'animal, aquest els comença a demanar diners per avançat.

"La meva parella és policia, no tindràs problemes"

De fet, a l'estafa que han desmuntat a Más vale tarde, expliquen que han arribat a demanar fins a 2.000 euros per un gos de raça inexistent. "La meva parella és policia, no tindràs problemes", diu l'estafador per guanyar-se la confiança de les víctimes. 

Tot seguit, fan servir qualsevol excusa per demanar diners per avançat com, per exemple, el certificat de pedigrí de l'animal, pel qual demanen ni més ni menys que 150 euros.

L'Associació Nacional canina alerta per evitar més estafes

Des de l'Associació Nacional Canina han aprofitat l'ocasió per explicar alertar a tothom que no et poden cobrar el certificat de pedigrí i que tampoc és legal la compra de gossos entre particulars, excepte algunes excepcions com, per exemple si un dels particulars té una camada i hi ha un veterinari.

Investigació en mans de la Policia Nacional

"Juguen amb les teves il·lusions i amb els teus diners", explica una de les víctimes, que no ha dubtat a denunciar-ho tot a la Policia, que ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. Els acusats es podrien enfrontar a sancions econòmiques molt elevades i a penes de presó per un delicte d'estafa.