La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta d'un nou tipus d'estafa. Hi ha tanta gent que hi ha picat que s'han vist obligats a fer una piulada per alertar d'unes falses multes amb les quals podries quedar-te sense diners.

El phishing és un tipus d'estafa que s'ha popularitzat en els darrers anys. El modus operandi dels estafadors és fer-se passar per una institució o organització coneguda. Un cop els han suplantat la identitat, es posen en contacte amb les víctimes a través de correus electrònics, missatges o trucades per comunicar-los un fals problema i, fruit de l'engany, quedar-se amb els seus diners.

Suplanten la identitat de la Direcció General de Trànsit (DGT) per una estafa de multes falses

Aquesta vegada, un grup d'estafadors han decidit suplantar la identitat a la Direcció General de Trànsit (DGT) i han començat a estafar als conductors a través d'internet. Per aquest mateix motiu, des de la DGT han comunicat quin és el mètode que fan servir els delinqüents.

Les víctimes reben un correu, suposadament, de la Direcció General de Trànsit. Els alerten que han de pagar una multa i, per fer-ho, apareix un enllaç. Quan la víctima clica sobre l'enllaç, es redirigeix en una pàgina web externa per descarregar un document que, en teoria, hauria de tenir la multa. No obstant això, aquest arxiu conté material informàtic capaç de danyar l'ordinador i, en conseqüència, accedir a les teves dades personals.

L'Institut Nacional de Ciberseguretat alerta d'aquesta nova estafa

De fet, des de l'Institut Nacional de Ciberseguretat  (INCIBE) el mes de març van alertar d'aquest tipus d'estafa. Malauradament, tot i els mesos que han passat, els estafadors continuen fent servir la mateixa estratègia per aconseguir més víctimes.

Multas phising falsas / DGT

La Direcció General de trànsit alerta d'una estafa per aconseguir les teves dades a través de multes falses / DGT

"S'ha detectat un nou enviament massiu per correu electrònic de multes falses de la DGT"

"S'ha detectat un nou enviament massiu per correu electrònic de multes falses de la DGT. No facis clic a cap enllaç ni responguis. Elimina-ho. És phishing", explicava fa poc dies la DGT en una piulada, que ha corregut com la pólvora a les xarxes socials.

Des d'aquesta entitat, han remarcat que, excepte casos molt concrets, mai notifiquen les multes per correu electrònic. Això només es fa en cas que l'usuari s'hagi donat d'alta a la Direcció Electrònica Vial (DEV), que és per rebre les notificacions de la DGT per correu o SMS.

"És important que, davant el mínim dubte, s'analitzi detingudament el correu"

En cas de tenir dubtes de la procedència del correu, cal mirar qui és el destinatari. "És important que, davant el mínim dubte, s'analitzi detingudament el correu. Si ja s'ha descarregat i executat l'arxiu, escanegi tot l'equip amb l'antivirus i continuï les instruccions marcades pel mateix per eliminar el malware", recomana la DGT a la seva revista oficial.