Un tren turístic que realitzava el recorregut entre les turístiques localitats de Cala d'Or (Santanyí) i Cala Ferrera, a Felanitx, ha patit la tarda d'aquest dimecres un aparatós accident que ha deixat a onze persones ferides, quatre d'elles nens, de diferent consideració. Les causes de l'accident encara es desconeixen; segons han apuntat els testimonis dels fets, l'últim vagó del tren ha bolcat, provocant lesions i ferides en onze persones. Els serveis d'assistència sanitària de Mallorca han mobilitzat cinc unitats terrestres per atendre la situació, valorar l'estat de les víctimes i traslladar-les a l'hospital en cas que fos necessari. Finalment, de les onze persones ferides, vuit han requerit el trasllat a un centre hospitalari; la majoria tenien un pronòstic lleu, excepte dos menors, els pronòstics del qual són de gravetat i reservat.

Les primeres investigacions apunten al fet que el tren circulava massa ràpid

Tot just tenir lloc l'accident, els agents de la policia s'han traslladat fins al punt accidentat i han obert una investigació amb què esperen aclarir les circumstàncies d'aquest succés. Malgrat que les causes de l'accident són, encara, desconegudes, les primeres investigacions policials apunten al fet que el tren turístic circulava a una velocitat massa elevada per a les seves característiques. Tal com ha apuntat La Vanguardia, el tren hauria circulat per una zona corba massa ràpid, provocant que els últims vagons del tren es desestabilitzessin i, finalment, l'últim d'ells bolqués del tot després de xocar contra la vorada de la vorera, la qual l'hauria acabat de desestabilitzar. Moltes persones han acabat a terra amb ferides i lesions de diferent consideració, fet que ha provocat moments de tensió i nerviosisme, especialment perquè les principals víctimes són menors d'edat.

Ràpida actuació dels serveis d'emergència i vuit trasllats a hospitals

Després de l'accident, el qual ha tingut lloc en una freqüentada i turística zona de l'illa, s'han activat i traslladat fins al lloc dels fets un total de cinc ambulàncies del Samu de les Illes Balears, activant el procediment per a Incidents amb Múltiples Víctimes. Tal com informa el servei d'emergències a través del seu compte de Twitter, vuit dels afectats han estat traslladats a diferents hospitals: sis persones a l'Hospital de Llevant, i d'altres dos a l'hospital Quirón Palmaplanas; unes altres tres persones han estat ateses i donades d'alta en el mateix punt on s'han accidentat.

El mateix Samu confirma que dos menors, de qui no ha transcendit l'edat, tenen pronòstics menys optimistes que el de la resta dels afectats: un menor té pronòstic reservat, i un altre està ferit de gravetat.