Un jove turista ha mort aquest divendres mentre saltava des d’unes roques a la platja de Cala Varques, a Manacor (Mallorca). La víctima, de 26 anys, va llançar-se des d’una altura de 12 metres, però va calcular mal el salt i, en comptes de caure a l’aigua, va impactar contra les roques, colpejant-se el cap i perdent el coneixement. Un veler que passava pels voltants el va rescatar, però no van poder fer res per reanimar-lo. El jove era un estatunidenc, originari de Califòrnia, i estava de vacances amb la seva parella.

Rescatat de l’aigua pels tripulants d’un vaixell

Després del desafortunat salt, el jove va quedar inconscient a l'aigua. La seva parella, que era amb ell al moment de l'accident, no va poder fer res per ajudar-lo. Els tripulants d'un veler que just passava per la zona van ser testimonis de l'ocorregut, i van redirigir el rumb de la nau per poder treure'l de l'aigua i intentar salvar-lo. Mentre arribaven van trucar als serveis d'emergència, els qui es van desplaçar ràpidament fins al lloc de l'incident.

El jove s'havia donat un fort cop al cap en impactar contra les roques de la cala. Quan el van rescatar, encara respirava, però estava en una condició molt crítica. Immediatament, el van apropar fins a la platja, on els esperaven dues ambulàncies. Fins al lloc es van desplaçar també patrulles de la Policia Local i de la Policia Nacional, així com una llanxa de Salvament Marítim. Després d'una llarga estona intentant salvar-li la vida amb maniobres de reanimació, els paramèdics van haver de desistir en el seu intent, i van decretar la seva mort. Els efectius de Salvament Marítim van traslladar el cadàver fins a la localitat de Porto Cristo per portar-lo a l'Institut Anatòmic Forense per poder practicar-li l'autòpsia.

Zona molt perillosa

Les roques i penya-segats característics de Cala Varques són l’escenari de nombrosos accidents d’aquesta mena. Cada any, turistes de tot arreu, i també gent de l’illa, aprofiten les roques per saltar a l’aigua. Aquesta pràctica és molt perillosa, ja que la base de la cala és plena de roques i moltes d’elles estan amagades, fent que el càlcul del salt des del penya-segat fins al mar sigui una qüestió de sort que, desgraciadament, molts cops acaba malament.