Aquest diumenge a la nit moria a Argentina un turista madrileny en caure per un penya-segat de 25 metres d'altura mentre li feien una fotografia. La víctima, Juan Florez Estrada Orlandis Habsburgo, tenia 39 anys i estava visitant la localitat de Mar del Plata, situat a 430 quilòmetres de Buenos Aires, quan va ocórrer el tràgic accident, prop de la platja La Escondida. Tot just havia arribat al país després de fer una ruta també per Paraguai.

La terra es va enfonsar sota ell 

Durant la ruta que feia per la ciutat, Juan Florez va voler fer-se una fotografia en un penya-segat, i li va demanar a unes persones que es trobaven pels voltants si podien retratar-lo. Segons aquests testimonis, la víctima es va apropar massa a la vora del precipici, i la terra va començar a moure's sota ell fins que es va enfonsar per complet, arrossegant-lo al buit.

Les persones que van presenciar l’accident van avisar immediatament als serveis d’emergència. Segons el diari argentí Clarín, a la zona on va caure no es podia accedir per terra, i els serveis de rescat van haver de emprar bussos per tal de poder accedir a ell. La víctima tenia diversos traumatismes per tot el cos, i després de rescatar-lo el van traslladar el més ràpid possible a l'Hospital Interzonal de Agudos. No obstant això, els sanitaris no van poder fer res per ell, i va morir poc després a l’ambulància, abans de les deu de la nit.

El rescat ha estat a càrrec de la Direcció de Rescats i Riscs Especials de Mar del Plata. Segons els agents de la policia, l’accident ha succeït per “imprudència i negligència”, ja que el penya-segat es troba en una zona sense serveis ni platges públiques, i tampoc existeix una ruta que permeti baixar a les cales. La víctima va poder ser identificada gràcies a una amiga argentina, que va entregar el seu passaport a comissaria.