Un turista britànic, de 23 anys, va morir la passada matinada a Sitges (Garraf) després de precipitar-se al mar des d'un canó, segons informa La Vanguardia. Pel que sembla, el jove va pujar a la rèplica de canó situat en el Baluard, una de les zones més turístiques d'aquest municipi.

El canó se situa al costat de la famosa església de Sitges, la parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla. El jove britànic va saltar des del canó, va caure brutalment a les roques costaneres i d'allà va acabar al mar. La policia local va rebre l'avís a les 3.12 hores. La víctima anava acompanyat de dues persones més en el moment de l'accident, informa La Vanguardia.

Mort accidental

Després de rebre l'avís van intervenir efectius dels Mossos d'Esquadra, la policia local, el Servei d'Emergències Mèdiques i els Bombers. També es va activar un helicòpter medicalitzat que no va arribar a intervenir, ja que es va intentar reanimar sense èxit el turista britànic, que va acabar morint. Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació, encara que des del cos de policia ha informat La Vanguardia que "tot sembla indicar que es tracta d'una mort accidental".

Una zona molt turística

La plaça del Baluard i la seva muralla és una de les zones més turístiques de Sitges, ja que és la porta d'entrada per visitar el nucli antic. Allà es troba el canó, conegut popularment com a La Punta. El canó original va ser al lloc on ara hi ha una rèplica durant més de 200 anys.

El canó ha estat objecte de diverses restauracions a causa de l'efecte corrosiu del mar. Es tracta de l'única de les sis peces que queden de la bateria costanera del Baluard, que defensava Sitges a finals del segle XVIII. Per la qual cosa és un punt molt important en la història de Sitges.

El 27 d'abril de 1797 l'antiga bateria de canons va mantenir un llarg combat amb dues fragates angleses que volien capturar embarcacions mercants ancorades al litoral de Sitges. Després de quatre hores de canonades, les naus angleses van haver de retirar-se, derrotades, sense aconseguir el seu objectiu.

Selfie mortal a Sant Feliu de Guíxols

No és la primera vegada que un turista realitza una activitat tremendament perillosa. Fa només cinc dies que a Sant Feliu de Guíxols també va morir un turista després de fer-se una selfie en la via ferrada, a prop de la zona de roques, a la Cala del Molí. La víctima, que anava acompanyat, no havia començat el recorregut, per la qual cosa no anava lligat. Estaven fent fotografies quan a la víctima li va caure el casc i, en un moviment de reflex per intentar agafar-lo, va relliscar des d'una alçada de 15 metres.