Nova operació antidroga dels Mossos d’Esquadra. Aquest cop, al Garraf, liderada per la Unitat d’Investigació de la comissaria d’aquesta comarca, que ha permès la detenció, i l’ingrés a presó, del Pirata, un narcotraficant de nacionalitat marroquina instal·lat a Sant Pere de Ribes i des d’on, amb els seus germans petits, es dedicava a la venda de tota mena de drogues des d’un bar, un supermercat i un gimnàs.

Segons ha explicat el cap de la investigació, el sergent Toni Macià, responsable de la Unitat d’Investigació (UI), l’explotació del cas Pirata 2 va detenir set persones, entre ells, el líder de la banda, Ben Amar, àlies El Pirata. Ell i tres dels seus germans, han ingressat a presó. Els altres tres arrestats han quedat en llibertat amb càrrecs. El cas s’ha batejat com a “2”, ja que l’arrestat ja va ser investigat, detingut i ingressat a presó l’any 2014. En aquella ocasió se’l va detenir per vendre drogues -cocaïna, haixix i marihuana- des de casa seva.

Torna a la venda de droga, més professionalitzat

Ara, després de sortir de la presó, i a l’espera que les proves recollides pels Mossos ho provin, havia perfeccionat la xarxa i ho feia des de diversos locals comercials que havia anat adquirint i que els servien, a ell i als seus germans, per vendre droga a gent de tot el Garraf. Segons han pogut demostrar els investigadors, un d’aquests punts eren propers a un centre escolar i els detinguts també havien venut droga a menors d’edat.

 

 

 

Entrades dels Mossos d'Esquadra als establiments dels detinguts, a Sant Pere de Ribes / ElCaso.cat

La investigació no ha estat fàcil, han explicat fonts de la policia catalana. El Pirata era coneixedor de les pràctiques policials i dificultava la investigació policial, interactuant en un entorn hermètic i fins i tot, conversant amb els seus còmplices en idiomes poc utilitzats com l’amazic, un fet que encara va dificultar més les escoltes telefòniques que feien els investigadors. Tot i això, es va aconseguir identificar part dels seus proveïdors, ubicats a les localitats de Martorell i Vilafranca del Penedès, on es van fer part de les entrades i escorcolls el passat 22 d’abril, el dia que es va explotar el cas i detenir els principals acusats.

Durant els escorcolls, on també va col·laborar la Policia Local de Sant Pere de Ribes i la Policia Nacional, es van intervenir 80.000 euros en efectiu, 125 monodosis de cocaïna, 60 grams de cocaïna, 50 barretes d'haixix, 225 monodosis de marihuana, una arma de foc, així com estris per a dosificar les drogues. Les entrades es van fer amb la participació de 170 agents dels Mossos d’Esquadra de les unitats ARRO, Brimo, la Unitat Canina i els investigadors.

Mossos troben DNIs de compradors: fiances per droga

En l’escorcoll que els Mossos van fer al bar, el punt que l’entramat feia servir per col·locar la droga als clients finals, els investigadors van trobar diversos documents d’identitats. Els policies s’han posat en contacte amb els propietaris dels DNI per interrogar-los i han explicat que eren compradors de la droga i que deixaven el document oficial com a fiança quan no podien pagar la droga. Quan tenien els diners, tornaven a l’establiment, pagaven el que devien, i els responsables de la venda els hi retornaven els DNI. Els Mossos els hi ha tornat els documents, sense haver de pagar el deute amb els germans Ben Amar.

Després de passar a disposició judicial, El Pirata i els seus tres germans detinguts han ingressat a presó. La resta d’arrestats van quedar en llibertat amb càrrecs.