Un nou accident laboral mortal ha ocorregut aquesta tarda a Catalunya, a la província de Lleida. Un home de 33 anys, veí de la ciutat de Mollerussa (Pla de l'Urgell) ha mort en quedar atrapat dins una màquina classificadora de fruites de l'empresa de gestió de fruita on treballava. Els Mossos han fet públic el succés i han anunciat que es troben investigant les circumstàncies que l'envolten. 

Els fets s'estan investigant

L'accident ha tingut lloc aquesta tarda a una empresa de gestió de fruita situada a la mateixa ciutat on residia la víctima mortal; el sindicalista Carles Sostre ha revelat a través de les xarxes socials que l'empresa on suposadament ha tingut lloc l'accident és Nufri Group. Per causes que es desconeixen, però que s'estan investigant, l'home ha quedat atrapat en una de les màquines industrials utilitzades per a la classificació de la fruita. La reacció davant l'incident ha estat ràpida, i diverses dotacions dels Mossos, del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i dels Bombers s'han desplaçat immediatament fins al lloc dels fets per atendre al treballador. Malauradament, no s'ha pogut fer res per salvar la seva vida. 

Els Mossos d'Esquadra han traslladat els fets al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida i del Departament d'Empresa i Treball, complint amb els procediments habituals i establerts pels casos d'accidents laborals amb víctimes mortals

Augment de la sinistralitat i la mortalitat a la feina

El sindicat de Comissions Obreres denuncia que, segons les dades trimestrals publicades el mes de maig per l'Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat, en el primer trimestre de l'any 2022 s'han produït a Catalunya 47.787 accidents de treball dins de la jornada laboral, un augment del 8,49% respecte de l'any anterior. D'aquests accidents laborals, els que resulten en la mort del treballador o treballadora han augmentat en un 13,33%. Per territori, Lleida és el que concentra un creixement més accentuat dels accidents laborals, ja que fins al mes de maig de 2022 han mort tres persones mentre treballaven, fet que suposa un 200% més que en el mateix període l'any anterior. A Tarragona han ocorregut tres accidents laborals mortals, i a Barcelona, vuit.